ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

5/3/11

H λαγάνα του χιονιά





Με «αντίπαλο» το τσουχτερό κρύο, τους θυελλώδεις ανέμους, και τις χιονοπτώσεις θα προσπαθήσουν να πετάξουν φέτος οι Έλληνες τον χαρταετό, καθώς σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία και την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, αναμένεται ραγδαία επιδείνωση του καιρού από την Κυριακή, με αποκορύφωμα την Καθαρά Δευτέρα.


Έτσι, η ύφεση των φαινομένων και η άνοδος της θερμοκρασίας που θα σημειωθεί την Παρασκευή και το Σάββατο, θα δώσει τη θέση της στο τσουχτερό κρύο, τους ισχυρούς ανέμους και τα χιόνια που ενδεχομένως να κάνουν την εμφάνισή τους ξανά ακόμη και στο κέντρο της Αθήνας.

Ειδικά για την Αττική, το βράδυ της Δευτέρας πιθανόν να σημειωθούν ισχυρές χιονοπτώσεις σε πεδινές περιοχές στα βόρεια του νομού, ενώ την Τρίτη και την Τετάρτη ενδέχεται να χιονίσει ακόμη και στο Σύνταγμα.

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο ο καιρός θα επιδεινωθεί από την Δευτέρα με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και πυκνή χιονόπτωση όχι μόνο στα ορεινά, αλλά και σε πεδινές περιοχές αρχικά βόρειας της χώρας, ενώ αναμένεται χιόνι ακόμα και στα νησιά.

Οι άνεμοι θα είναι ιδιαίτερα ισχυροί και θα φτάσουν στο Αιγαίο και τα 10 μποφόρ.

Σε επιφυλακή η Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας

Η zougla.gr επικοινώνησε με τον γγ της Γραματείας Πολιτικής Προστασίας, κ.Θεόδωρο Μπούφη, ο οποίος ανέφερε ότι η υπηρεσία είναι σε επιφυλακή για να μπορέσει να αντιμετωπίσει πιθανά προβλήματα από την κακοκαιρία.

Παράλληλα,επισήμανε πως πρόκειται για ένα πολύ δύσκολο τριήμερο και συνέστησε στους εκδρομείς να είναι προσεκτικοί.





Επίσης επικοινωνήσαμε με τον μετεωρολόγο, Νίκο Μαζαράκη, ο οποίος δήλωσε ότι θα υπάρξει επιδείνωση του καιρού από το βράδυ της Κυριακής, με κορύφωση την Τετάρτη.

Όπως μας είπε αναμένεται χιονόπτωση στα βόρεια προάστεια της Αττικής, ακόμη και στο κέντρο της Αθήνας.



Δείτε το έκτακτο δελτίο καιρικών φαινομένων της ΕΜΥ




Παρακολουθήστε την εξέλιξη του καιρού μέσα από το σύστημα παρακολούθησης, πρόγνωσης και πληροφόρησης για την κατάσταση των ελληνικών θαλασσών, «Ποσειδών», του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών.


(Πρόβλεψη για χιονόπτωση τη Δευτέρα 7 Μαρτίου)

Όπου φύγει-φύγει


Απ’ ότι φαίνεται όμως αυτό δεν πτοεί τους εκδρομείς, οι οποίοι ετοιμάζουν μαζική φυγή από το «κλεινόν άστυ», το τριήμερο της Αποκριάς και της Καθαράς Δευτέρας.

Πάντως, μέχρι στιγμής, ομαλά εξελίσσεται η έξοδος των κατοίκων της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας.

Να σημειωθεί ότι το «αδιαχώρητο» παρατηρήθηκε από το πρωί στον υπεραστικό σταθμό ΚΤΕΛ «Μακεδονία», ενώ «υποτονική» είναι η κίνηση στα διόδια των Μαλγάρων, στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Αθηνών.


ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Ο ΚΑΙΡΟΣ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 04/03/2011 ΚΑΙ ΣΑΒΒΑΤΟ 05/03/2011

Καιρός
: Σταδιακή ύφεση του καιρού. Στη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού αιγαίου και τα Δωδεκάνησα λίγες νεφώσεις. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κατά διαστήματα. Παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά οι όποιες, βαθμιαία, το Σάββατο θα σταματήσουν.

Άνεμοι: στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και πρόσκαιρα στο αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα του Σαββάτου.

Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο το Σάββατο.

ΚΥΡΙΑΚΗ 06/03/2011

Καιρός
: Νεφώσεις με σποραδικές βροχές κυρίως στα δυτικά. Από το μεσημέρι όμως ο καιρός θα επιδεινωθεί και θα εκδηλωθούν καταιγίδες στα δυτικά και νότια ενώ χιόνια θα πέσουν αρχικά στα ορεινά και βαθμιαία και στα ημιορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας.

Άνεμοι: Στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 οι οποίοι βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 5 με 6 μποφόρ με περαιτέρω ενίσχυση τη νύχτα. Στα ανατολικά ασθενείς και βαθμιαία από το απόγευμα από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο αιγαίο Τοπικά 7 μποφόρ με περαιτέρω ενίσχυση τη νύχτα.

Θερμοκρασία: Πρόσκαιρη άνοδος ως προς τη μέγιστη τιμή όμως από το απόγευμα και από τα βόρεια σε σταδιακή πτώση.

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΑΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ


Βαθμιαία μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός κατά τη διάρκεια της Καθαράς Δευτέρας με κύρια χαρακτηριστικά την αισθητή πτώση της θερμοκρασίας και τις χιονοπτώσεις όχι μόνο στα ορεινά, αλλά και σε πεδινές περιοχές αρχικά της βόρειας χώρας και μέχρι το βράδυ και της κεντρικής.

Το βράδυ και κατά τη διάρκεια της νύχτας προς την Τρίτη οι χιονοπτώσεις στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την ανατολική στερεά, την Εύβοια και τη βόρεια και ανατολική Πελοπόννησο θα είναι κατά τόπους ισχυρές.

Σταδιακή ενίσχυση θα παρουσιάσουν οι βόρειοι άνεμοι τη Δευτέρα στο βόρειο Αιγαίο και την Τρίτη και στο υπόλοιπο Αιγαίο φτάνοντας τα 9 και τοπικά τα 10 μποφόρ.

Αυξημένα μέτρα Τροχαίας

Αυξημένα μέτρα Τροχαίας σε όλη την επικράτεια κατά την περίοδο εορτασμού των Αποκριών και της Καθαρής Δευτέρας

Ενόψει του εορτασμού των Αποκριών και της Καθαρής Δευτέρας η Ελληνική Αστυνομία λαμβάνει αυξημένα μέτρα για την ασφαλή κυκλοφορία των πολιτών και την πρόληψη ατυχημάτων σε όλο το οδικό δίκτυο της Χώρας.

Ειδικότερα, τα μέτρα περιλαμβάνουν:

• Αυξημένη τροχονομική αστυνόμευση του οδικού δικτύου σε τομείς, με βάση τις ιδιαίτερες κυκλοφοριακές συνθήκες κάθε περιοχής.

• Ενισχυμένη αστυνομική παρουσία και αστυνόμευση των σημείων του οδικού δικτύου, όπου σημειώνονται συχνά τροχαία ατυχήματα.

• Ρύθμιση της κυκλοφορίας με πεζούς τροχονόμους, σε βασικές διασταυρώσεις , για την αποφυγή κυκλοφοριακών συμφορήσεων.

• Αυξημένα μέτρα τροχαίας στις εισόδους - εξόδους των μεγάλων αστικών κέντρων, όπου παρατηρείται μεγάλη κίνηση οχημάτων.

• Αυξημένα μέτρα τροχαίας σε χώρους όπου παρατηρείται μαζική διακίνηση επιβατών (αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμοί, κ.λ.π.)

• Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, σε περιοχές που θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις.

• Παρουσία τροχονόμων στους σταθμούς διοδίων της Χώρας για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας, την ενημέρωση και την παροχή συμβουλών στους οδηγούς και τους συνεπιβάτες.

• Ενημέρωση των πολιτών σε περιπτώσεις κυκλοφοριακών ή άλλων προβλημάτων.

• Συνεργεία της Τροχαίας θα διενεργούν ειδικούς και γενικούς ελέγχους (ιδιαίτερα για τη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων, όπως υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, αντικανονικό προσπέρασμα, κ.λπ. καθώς και παραβάσεων που ευθύνονται για την πρόκληση σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων, όπως η χρήση κινητών τηλεφώνων κατά την οδήγηση).

Επιπλέον, σε όλη τη διάρκεια εφαρμογής των μέτρων, θα βρίσκονται σε αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα τόσο το προσωπικό όσο και τα μέσα της Ελληνικής Αστυνομίας, κυρίως των Υπηρεσιών Τροχαίας. Συγκεκριμένα, θα διατεθούν περιπολικά, μοτοσικλέτες και συμβατικά οχήματα, με το ανάλογο προσωπικό και εξοπλισμό για την αποτελεσματική αστυνόμευση του οδικού δικτύου της χώρας.

Κατά την εορταστική περίοδο θα ισχύουν οι απαγορεύσεις κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου ως ακολούθως:

• Παρασκευή (4-3-2011): 16.00-21.00

• Σάββατο (5-3-2011): 08.00-13.00

• Καθαρά Δευτέρα (7-3-2011): 15.00-21.00

Στο πλαίσιο αυτό οι οδηγοί παρακαλούνται :

• να ενημερώνονται για τον καιρό και την κατάσταση του οδικού δικτύου.

• να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την οδήγηση

• να ακολουθούν πιστά τις διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

• να οδηγούν με χαμηλές ταχύτητες για να ελέγχουν καλύτερα το όχημά τους.

• σε κάθε περίπτωση να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των τροχονόμων.
www.zougla.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες