ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

5/3/11

«Ψαλίδι» στις φοροαπαλλαγές


Θα περιοριστούν οι 980 φοροαπαλλαγές που ισχύουν σήμερα για φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις, με στόχο την εξοικονόμηση σημαντικών ποσών που θα οδηγήσουν στη μείωση του ελλείμματος, όπως επιβάλλει η 4η επικαιροποίηση του Μνημονίου.

Όπως αναφέρει η «Καθημερινή», το κόστος των φοροαπαλλαγών για το ελληνικό Δημόσιο ανέρχεται σε ετησίως στο ποσό των 8 δισεκατομμυρίων ευρώ, ή αλλιώς 2,9% του ΑΕΠ.

Όλες οι φοροαπαλλαγές θα εξεταστούν από μηδενική βάση, αναφέρει στέλεχος του Υπουργείου Οικονομικών, επισημαίνοντας ότι το σύστημα των εκπτώσεων, μέχρι σήμερα, λειτουργεί με ελάχιστα έως καθόλου κοινωνικά κριτήρια, με αποτέλεσμα να ευνοούνται κυρίως οι οικονομικά ισχυρές ομάδες.

Έτσι, δαπάνες μισθωμάτων για κύρια κατοικία, καθώς και των τέκνων που σπουδάζουν, τόκοι στεγαστικών δανείων (με ανώτατο όριο ποσού που θα εκπίπτει), δίδακτρα, ασφάλιστρα, ακόμη και το αφορολόγητο των 12.000 ευρώ, κλπ, θα βρεθούν στην» κλίνη του Προκρούστη» του οικονομικού επιτελείου, αφού μέχρι το 2015 θα πρέπει να βρεθούν 22 δισεκατομμύρια ευρώ επιπλέον, εκ των οποίων τα 8 θα πρέπει να προέρχονται από τη φορολογία.
www.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες