ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

6/12/10

Επιβεβαίωσε εμμέσως πλην σαφώς ο Ε.Βενιζέλος την εκδίωξη 15.000 ΕΠ.ΟΠ από τις Ε.Δ.!

Επιβεβαιώνει έμμεσα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας σήμερα σε δηλώσεις του στην Σχολή Ναυτικών Δοκίμων όπου βρέθηκε επί τη ευκαιρία του εορτασμού του Αγίου Νικολάου την μη ανανέωση των συμβάσεων 15.000 ΕΠΟΠ στους τρεις Κλάδους των Ε.Δ.. Συγκεκριμένα απαντώντας σε ερωτήσεις για την μείωση του προσωπικού των τριών Κλάδων που προβλέπεται στη Νέα Δομή απάντησε: "Ποτέ δεν μιλήσαμε για απολύσεις. Για απολύσεις μόνιμου προσωπικού στις Ένοπλες Δυνάμεις ουδέποτε μιλήσαμε". Με την μόνη διαφορά ότι δεν τέθηκε ποτέ θέμα απολύσεων μονίμου προσωπικού, αλλά των περίπου 15.000 ΕΠ.ΟΠ οι οποίοι δεν έχουν μονιμοποιηθεί. Άρα αποφεύγοντας να απαντήσει για τους ΕΠ.ΟΠ., ουσιαστικά επιβεβαίωσε ότι πάμε σε μείωση δύναμης κατά 15.000!

Ας δούμε ολόκληρη την στιχομυθία με τους δημοσιογράφους:

Δημοσιογράφος: Κύριε Υπουργέ υπάρχουν δημοσιεύματα για περικοπές στο έμψυχο δυναμικό των Ενόπλων Δυνάμεων. Ισχύει κάτι τέτοιο;

Ευ. Βενιζέλος: Και σήμερα, αλλά δυστυχώς και τις
προηγούμενες μέρες, βλέπουν το φως της δημοσιότητας ορισμένα δημοσιεύματα ή ραδιοτηλεοπτικά σχόλια τα οποία είναι μη διασταυρωμένα και μη ακριβή. Η νέα δομή δυνάμεων, σύμφωνα με τον πρόσφατο νόμο που έχει ψηφίσει η Βουλή των Ελλήνων, είναι ένα σύνθετο εγχείρημα ριζικού εκσυγχρονισμού των Ενόπλων Δυνάμεων. Αυτό γίνεται με συστηματικό και επίμονο τρόπο και ανακοινώνουμε επισήμως τα αποτελέσματα αυτής της προεργασίας. Όλα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας, εωσότου κάνουμε τις επίσημες ανακοινώσεις, νομίζω ότι δημιουργούν εσφαλμένες εντυπώσεις και κανείς δεν πρέπει να τις λαμβάνει υπόψη του, ιδίως τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που τα περιβάλλουμε με στοργή και αγάπη και θέλουμε να έχουν αξιοπρέπεια και να είναι αφοσιωμένα στο έργο τους.

Δημοσιογράφος: Άρα δεν θα υπάρξουν απολύσεις…

Ευ. Βενιζέλος: Ποτέ δεν μιλήσαμε για απολύσεις. Για απολύσεις μόνιμου προσωπικού στις Ένοπλες Δυνάμεις ουδέποτε μιλήσαμε.

------------------------------------------------------------------------------------------------

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα του "Ελεύθερου Τύπου" αλλά και της "Ελευθεροτυπία", μείωσεις κατά 17.000 ανδρών της δύναμης του Ε.Σ. αναμένεται με την Νέα Δομή Δυνάμεων. Συγκεκριμένα  από τις 90.000 που είναι σήμερα, στις 73.000 που προβλέπει η νέα δομή δυνάμεων βάσει των όσων έχουν διαρρεύσει μέχρι στιγμής από το υπουργείο. Στόχος η μείωση των λειτουργικών δαπανών κατά 20%. Έτσι θα επιτευχθεί η μείωση των δαπανών του Στρατού στην οποία είχε αναφερθεί στην Θεσσαλονίκη ο Ε.Βενιζέλος. Το θέμα είναι όπως έχει σημειώσει και η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ στο τεύχος που κυκλοφορεί "Τι Στρατό θα έχουμε μετά από αυτές τις μειώσεις".

Η μείωση των 17.000 υπολογίζεται ότι θα έρθει με τις παραιτήσεις, τις αποστρατείες στελεχών των ΕΔ,, και την μη ανανάωση 11.300 Επαγγελματιών Οπλιτών του Στρατού Ξηράς και άλλων 4000 που υπηρετούν σε ΠΝ και ΠΑ!

Ο Στρατός Ξηράς έχει προσλάβει από το 2001 , 17.000 ΕΠΟΠ από΄τους οποίους έχουν μονιμοποιηθεί οι 5700. Άλλους 8000 έχουν προσλάβει ΠΑ και ΠΝ με τους μισούς να έχουν μονιμοποιηθεί. Μέχρι σήμερα ένας ΕΠΟΠ, γινόταν μόνιμος μετά από επτά χρόνια υπηρεσίας και ο μόνος λόγος για να μην γίνει η μονιμοποίησή του,ήταν να μην επιθυμούσε ο ίδιος τη παραμονή του στο στράτευμα.

Ο ισχυρισμός ότι αυτές οι ανάγκες θα καλυφθούν από το θεσμό των ΕΕΦΟΠ, δηλαδή των Ειδικών Εφέδρων Οπλιτών είναι πολύ σχετικός. Τόσο σχετικός, όσο αποδείχθηκε ότι ήταν και ο θεσμός των ΕΦΥΕΣ (Έφεδροι Υψηλής Ετοιμότητας) της προηγούμενης κυβέρνησης.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες