ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

6/12/10

Έξι συλλήψεις - Τρία κακουργήματα


Αντιμέτωποι με τρία κακουργήματα που αφορούν ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση, διακεκριμένη οπλοκατοχή, προμήθεια και κατοχή εκρηκτικών είναι οι έξι συλληφθέντες, τα ονόματα των οποίων ανακοίνωσε την Κυριακή η Αστυνομία.

Και οι έξι παραπέμφθηκαν στον 31ο τακτικό ανακριτή για να απολογηθούν, από τον οποίο ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν την Τρίτη, οπότε και δεν αποκλείεται να ζητήσουν και νέα προθεσμία.

Δύο εισαγγελείς που μελέτησαν τη δικογραφία τους κάλεσαν έναν-έναν για να τους απαγγείλουν τις κατηγορίες και όταν τους ρώτησαν για τη σχέση τους απάντησαν: «Δεν γνωρίζουμε τη δικογραφία, δεν έχουν τηρηθεί τα δικαιώματά μας».


Ο Αλέξανδρος Μητρούσιας, σύμφωνα με πληροφορίες, αρνείται οποιαδήποτε σχέση με την οργάνωση «Πυρήνες της Φωτιάς».

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Χρήστος Πολίτης αρνήθηκε οποιαδήποτε σχέση «και με αυτά και με τα προηγούμενα», όπως είπε στον Εισαγγελέα. «Πήγα, απολογήθηκα και αφέθηκα ελεύθερος» φέρεται να είπε αναφερόμενος στην εμπρηστική επίθεση στις 22 Μαΐου 2008 στο Εφετείο Αθηνών, για την οποία αφού εξετάστηκε αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Την ευθύνη για την επίθεση είχε αναλάβει με προκήρυξη η οργάνωση «Κομμάντος Χρήστος Τσουτσουβής».

Οι Μητρούσιας και Καραγιαννίδης αναμένεται να οδηγηθούν τη Δευτέρα και στο Εφετείο για την εκτέλεση των σε βάρος τους ενταλμάτων σύλληψης για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Οι συλληφθέντες

Τα στοιχεία έξι συλληφθέντων δημοσιοποίησε το απόγευμα της Κυριακής η αστυνομία δια του αρχηγού της ΕΛΑΣ, Λευτέρη Οικόνομου:

Τα ονόματα των συλληφθέντων είναι:


Κωνσταντίνος Σακκάς


Χρήστος Πολίτης


Δημήτρης Μιχαήλ


Αλέξανδρος Μητρούσιας


Στυλιανή Αντωνίου


Γιώργος Καραγιαννίδης

Οι Σακκάς και Μητρούσιας συνελήφθησαν στην επιχείρηση στη «γιάφκα» της οδού Καισάρειας έχοντας σε τσάντα δύο πιστόλια Glock, ένα υποπολυβόλο Scorpion, μια χειροβομβίδα και δύο κινητά τηλέφωνα.

Ο Γιώργος Καραγιαννίδης συνελήφθη σε κατοικία επί της οδού Πύλης στον Πειραιά, ο Χρήστος Πολίτης σε κατοικία στην οδό Θεμιστοκλέους στα Εξάρχεια, η Στυλιανή Αντωνίου σε σπίτι στην οδό Πλάτωνος στην Καλλιθέα και ο Δήμητρης Μιχαήλ στη Σητεία.

Για τους Μητρούσια και Καραγιαννίδη εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Δείτε τις ανακοινώσεις του αρχηγού της ΕΛΑΣ, Λευτέρη Οικονόμου:





Ο συνήγορος του Αλέξανδρου Μητρούσια, Κώστας Παπαδάκης, σε δηλώσεις του συνέδεσε τις συλλήψεις με προσπάθεια κλίματος τρομοκράτησης ενόψει των κινητοποιήσεων για την ημέρα μνήμης για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για μια σύλληψη ρουτίνας, για την οποία γίνεται προσπάθεια να παρουσιαστεί ως επίτευγμα, αφού, όπως είπε, το ένταλμα σε βάρος του πελάτη του εκδόθηκε τον περασμένο Οκτώβριο και οι αστυνομικοί πήγαν μόλις χθες για έρευνα στο σπίτι του. Ο κ. Παπαδάκης έκανε λόγο για βάναυση κατάλυση του βαθύτερου πυρήνα των δημοκρατικών και συνταγματικών δικαιωμάτων των κατηγορουμένων αφού περισσότερες από 24 ώρες ήταν κρατούμενοι χωρίς να επιβεβαιώνεται από την αντιτρομοκρατική αν έχουν ή όχι συλληφθεί ενώ παράλληλα είχε απαγορευθεί η επικοινωνία τους με τον έξω κόσμο. «Είναι αξιολύπητο» πρόσθεσε. «αν και εισαγγελείς συνεργούν σε αυτό». «Καμία επιτυχία δεν μπορεί να γίνει με θύμα τα δημοκρατικά δικαιώματα» συνέχισε. Παρότι οι συνήγοροι δεν έχουν, μέχρι στιγμής, γνώση της δικογραφίας, σύμφωνα με τον κ. Παπαδάκη, από τις δημοσιογραφικές πληροφορίες προκύπτει ότι «ο θησαυρός είναι λιγάκι άνθρακας».

«Καθαρά» τα όπλα

Δεν χρησιμοποιήθηκαν σε επιθέσεις αντάρτικου πόλης τα όπλα, που βρέθηκαν στη Νέα Σμύρνη και στον Πειραιά, σύμφωνα με τα ως τώρα αποτελέσματα των βαλλιστικών εξετάσεων, στα εργαστήρια της εγκληματολογικής υπηρεσίας.

Αυτό ανακοινώθηκε πριν από λίγο από την Αστυνομία, ενώ διευκρινίζεται ότι η βαλλιστική συνεχίζεται για να διαπιστωθεί αν υπάρχει ταύτιση των όπλων με άλλες αξιόποινες πράξεις. Σημειώνεται ωστόσο, ότι οι έρευνες για τα όπλα που βρέθηκαν στο Αγρίνιο δεν έχουν ολοκληρωθεί.

Μέχρι νωρίς το πρωί  της Κυριακής πυροτεχνουργοί της αντιτρομοκρατικής μετέφεραν οπλισμό, εκρηκτικά και άλλα ευρήματα από τις γιάφκες στα εργαστήρια της ΕΛΑΣ, όπου εξετάστηκαν για να διαπιστωθεί αν σχετίζονται με επιθέσεις ένοπλων οργανώσεων αντάρτικου πόλης.

Στελέχη της αστυνομίας κάνουν λόγο για ύπαρξη και τρίτης γιάφκας στο Αγρίνιο, όπου, όπως λένε, βρέθηκε βαρύς οπλισμός και άλλο υλικό. Στο Αγρίνιο έχουν γίνει επίσης τρεις με τέσσερις προσαγωγές και μία, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, στη Σητεία της Κρήτης.

Ένα τέταρτο διαμέρισμα ερευνήθηκε το πρωί της Κυριακής στην οδό Πλάτωνος 6 στην Καλλιθέα, όπου σύμφωνα με στελέχη της ΕΛΑΣ, βρέθηκαν χειρομβομβίδες και αλεξίσφαιρα γιλέκα,  ενώ συνεχίζονται οι έρευνες στα άλλα τρία σπίτια με οπλισμό στη Νέα Σμύρνη, τον Πειραιά και το Αγρίνιο.

Παράλληλα, συνεχίζονται οι έλεγχοι σε άτομα, που έχουν ανεβάσει έως στιγμής τις συλλήψεις σε εννέα. Ο νεαρός που προσήχθη από τη Σητεία της Κρήτης είναι, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, φοιτητής από την Αθήνα, και δεν βρέθηκαν στην κατοχή του όπλα παρά μόνον έντυπο υλικό.

Για την ώρα δεν έχουν ανακοινωθεί επίσημα τα αποτελέσματα των βαλλιστικών ερευνών στα όπλα, που έχουν φτάσει στα εγκληματολογικά εργαστήρια, αλλά δεν αποκλείεται να γίνουν ανακοινώσεις σύντομα από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.

Εν τω μεταξύ η Αστυνομία συνεχίζει να ανακρίνει τα εννέα άτομα που, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς και τις διαρροές της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας αλλά και του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, φέρονται να συνδέονται με τις δραστηριότητες της ένοπλης οργάνωσης «Σέχτας Επαναστατών».

Τα δύο άτομα έχουν συλληφθεί στη Νέα Σμύρνη, τα υπόλοιπα στην περιοχή των Εξαρχείων και στο Αγρίνιο.

Βρέθηκε σάκος με όπλα στη Χαλκιδική

Ένας σάκος που περιείχε όπλα και σφαίρες, βρέθηκε εγκαταλελειμμένος σε δασική περιοχή στο Πλατανίτσι Χαλκιδικής. Πρόκειται για ένα όπλο τύπου Καλάσνικοφ, ένα πιστόλι τύπου Σκόρπιον, δύο γεμιστήρες, 18 φυσίγγια, κουκούλες και γάντια. Επίσης, στην ευρύτερη περιοχή εντοπίστηκε κλεμμένο ΙΧ αυτοκίνητο, μέσα στο οποίο βρέθηκε καπέλο τύπου τζόκεϊ, που αναγράφει «Ελληνική Αστυνομία».

Στα ευρήματα γίνεται εργαστηριακή ανάλυση, ενώ η αστυνομική διεύθυνση Χαλκιδικής διενεργεί έρευνες για να διαπιστωθεί αν τα ευρήματα σχετίζονται με τις γιάφκες της Νέας Σμύρνης, του Πειραιά και του Αγρινίου.
 
Τα ευρήματα

Στο υπόγειο γκαράζ στην οδό Καισάρειας στη Νέα Σμύρνη, η αντιτρομοκρατική υπηρεσία εντόπισε:

  • 3 υποπολυβόλα, εκ των οποίων τα δύο Scorpion
  • 7 πιστόλια (Γκλόκ, Σεζέ, Μπαϊκάλ)
  • 50 κιλά εκρηκτικής ύλης ANFO
  • 4 χειροβομβίδες
  • 3 Καλάσνικοφ
  • 1 σιγαστήρα
  • Φυσίγγια
  • 200 γραμμάρια TNT
Μετά από τις πρώτες εργαστηριακές έρευνες η ΕΛΑΣ καταλήγει, πάντα σύμφωνα με ισχυρισμούς και διαρροές, στο συμπέρασμα ότι μέρος της ποσότητας των όπλων αυτών ταυτίζονται με εκείνα που απεικονίστηκαν στη γνωστή προκήρυξη της οργάνωσης «Σέχτα Επαναστατών».

Η αντιτρομοκρατική διαρρέει ότι δύο από τους συλληφθέντες κατά τη διάρκεια της εφόδου στο γκαράζ έφεραν ατομικό οπλισμό και πως ένας από αυτούς ανήκει στους επικηρυχθέντες με μεγάλο χρηματικό ποσό (600.000 ευρώ) για την υπόθεση των «Ληστών με τα μαύρα». Η επικήρυξη είχε γίνει στις 26 Οκτωβρίου του 2009 και μια ημέρα μετά σημειώθηκε η επίθεση κατά του Α.Τ. Αγίας Παρασκευής, την ευθύνη για την οποία έχει αναλάβει η οργάνωση «ΟΠΛΑ».

Λίγες ώρες αργότερα η αντιτρομοκρατική πραγματοποίησε και δεύτερη έφοδο σε γιάφκα, στον Πειραιά, στην οδό Πραξιτέλους 42. Το διαμέρισμα στον Πειραιά είχαν ενοικιάσει πριν από ένα χρόνο δύο νεαροί, που εμφανίστηκαν ως φοιτητές από την Κύπρο και προπλήρωσαν ενοίκια και κοινόχρηστα πολλών μηνών.

Ήδη από διαρροές έχουν γίνει γνωστά τα ονόματα των τεσσάρων συλληφθέντων χωρίς, ωστόσο, να υπάρχει επίσημη ανακοίνωση από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Κύκλοι της ΕΛΑΣ εκτιμούν οτι ο αριθμός των χώρων στους οποίους έχει αποθηκευθεί οπλισμός ή αποτελούν καταφύγιο της οργάνωσης, φτάνει τους 15, σε Αθήνα και επαρχία αλλά και πως έχουν, ήδη, ερευνηθεί άλλα 12 σημεία στην Αττική.

Αφετηρία η οδός Θεμιστοκλέους

Ένα από τα σενάρια που διοχετεύονται από την αστυνομία, αναφέρει πως η χιονοστιβάδα των εξελίξεων άρχισε το πρωί του Σαββάτου με επιχείρηση-έρευνα της ΕΛΑΣ σε σπίτι στην οδό Θεμιστοκλέους, στα Εξάρχεια.

Από ευρήματα που εντοπίστηκαν κατά την έρευνα η αντιτρομοκρατική οδηγήθηκε στο γκαράζ της οδού Καισαρείας.

Έτσι ίσως να εξηγείται το γεγονός ότι μετά την επιχείρηση στη Νέα Σμύρνη αστυνομικοί προχώρησαν σε προσαγωγές υπόπτων από την ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων.

Έρευνες σε όλη την Ελλάδα

Έφοδοι πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας σε σπίτια διάφορων περιοχών της Αθήνας, αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα, όπως Αγρίνιο, Σητεία. Από χθες κλιμάκια της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας είχαν αναχωρήσει για πόλεις της επαρχίας, όπου υπήρχαν πληροφορίες για υπόπτους που σχετίζονται με την υπόθεση.

Παρακολουθούσαν το γκαράζ από το 2009

Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων στη zougla.gr ο χώρος βρισκόταν υπό παρακολούθηση από το καλοκαίρι του 2009.

Οι κάτοικοι της περιοχής είχαν καλέσει, μάλιστα, την αστυνομία όταν είχαν αντιληφθεί την παρουσία των ατόμων που είχαν επιφορτιστεί με αυτή τη δραστηριότητα.

Οι αστυνομικοί τότε είχαν εντοπίσει τα άτομα αυτά, τα οποία στη συνέχεια αποδείχθηκε ότι ήταν συνάδελφοί τους από άλλη υπηρεσία.

Διαβάστε επίσης:

Βρέθηκαν όπλα σε οικία στο Αγρίνιο, Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 5 Δεκεμβρίου 2010, 02:34

Προσαγωγή υπόπτου στη Σητεία, Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 5 Δεκεμβρίου 2010, 01:26

Tα διεθνή ΜΜΕ για τις συλλήψεις στις γιάφκες


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες