ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

6/12/10

Τι πραγματικά συμβαίνει


Αναμφίβολα η Ελληνική Αστυνομία σημείωσε μία επιτυχία εντοπίζοντας τουλάχιστον δύο χώρους αποθήκευσης οπλισμού με σημαντικά ευρήματα.

Αναμφισβήτητα οι δύο αυτές «γιάφκες» θα πρέπει λογικά να σχετίζονται με ένα τμήμα, ένα μέρος του γενικότερου συνόλου ομάδων που εντάσσονται στον κύκλο της ένοπλης βίας. Ωστόσο, και αρκετές ώρες μετά την δημοσιοποίηση των ευρημάτων, ο παρατηρητής είναι σε θέση να καταθέσει μία σειρά από σκέψεις.

Κύκλοι της Αστυνομίας -και όχι αναγκαστικά του στενού πυρήνα της Αντιτρομοκρατικής- έσπευσαν από την πρώτη στιγμή να διοχετεύσουν σωρεία πληροφοριών. Σε συνδυασμό με την γνωστή δίψα των ΜΜΕ για σενάρια και «διαρροές», αυτοί οι κύκλοι δημιούργησαν ένα περιβάλλον σιγουριάς περί εντοπισμού και εξάρθρωσης συγκεκριμένης οργάνωσης.

Έως και αυτήν την στιγμή, ο κατ’ εξοχήν αρμόδιος πυρήνας της ΕΛΑΣ που χειρίζεται την υπόθεση διατηρεί μία εξαιρετικά προσεκτική στάση, αποφεύγοντας τις «διαρροές» και τα γνωστά «μεγάλα λόγια». Αντιθέτως μάλιστα, παρατηρείται εκ μέρους αυτού του πυρήνα μία «φειδώ» στην διακίνηση πληροφοριών.


Ο οπλισμός που εντοπίστηκε στην Νέα Σμύρνη, μέχρι στιγμής δεν φαίνεται από την έρευνα να ταυτίζεται με συγκεκριμένες ενέργειες, ώστε να καθίσταται σαφής και πέραν κάθε αμφιβολίας με συγκεκριμένη οργάνωση ένοπλής βίας. Η περιγραφή του οπλισμού αυτού σαφώς και καταδεικνύει την σοβαρότητα των ευρημάτων, λόγω και τις ανακάλυψης όπλων με μεγάλη αποτελεσματικότητα πυρός.

Η φλυαρία «κύκλων της Αστυνομίας» σε συνδυασμό με την γνωστή τηλεοπτική λογοδιάρροια, παραπέμπει σε γνωστές τακτικές που έχουν σημειωθεί πολλάκις στο παρελθόν. Παράλληλα υπενθυμίζει την επίσης γνωστή πραγματικότητα στους «κύκλους της Αστυνομίας», οι οποίοι με κάθε ευκαιρία αναλώνονται στις μεταξύ διαφόρων κέντρων αντιπαλότητες. Πρόκειται για την παιδική ασθένεια αυτών των μηχανισμών.

Η «zougla.gr» παρακολουθεί από την πρώτη στιγμή τις εξελίξεις με σοβαρότητα και ευθύνη ως προς την ενημέρωση των πολιτών και απέφυγε να ενδώσει στις σειρήνες τις άκρατης σεναριολογίας και εν πολλοίς και συνομωσιολογίας . Άλλωστε η εμπειρία προτρέπει στο να αντιμετωπίζονται με αίσθημα ευθύνης και με περισσή επιφυλακτικότητα οι μαζικές διαρροές σε τέτοιου βεληνεκούς υποθέσεις.

Όταν μάλιστα οι καιροί είναι εξαιρετικά πονηροί, τα προβλήματα μεγάλα και η ανάγκη αλλαγής ατζέντας από τους κεντρικούς πυρήνες εξουσίας ..απαραίτητη. Πέραν τούτου είναι και η σημειολογικού επιπέδου χρονική συγκυρία που προκαλεί την ενίσχυση των πάσης φύσεως επιφυλάξεων τις οποίες αναγκάζεται να διατηρεί ο παρατηρητής έναντι των τεκταινομένων.

Η Ένοπλη Βία είναι κοινωνικό φαινόμενο και μάλιστα διαχρονικό για να αντιμετωπίζεται ως ένα απλό συμβάν αστυνομικού δελτίου . Είναι βαθειά πολιτικό ζήτημα για να υπόκειται σε διαχείριση επικοινωνιακού χαρακτήρα με σκοπό την δημιουργία εντυπώσεων. Ούτε και προσφέρεται για προσωπικές ή ομαδικές στρατηγικές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες