ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

6/12/10

Συστάσεις Καν στην ΕΚΤ

Ποιές θα είναι οι συστάσεις του ΔΝΤ προς την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στην έκθεση για τις οικονομίες της Ευρωζώνης που θα παρουσιαστεί τη Δευτέρα στο Eurogroup

 
Η πρόταση να περιορίσει η ΕΚΤ τις ενέσεις ρευστότητας στις ευρωπαϊκές τράπεζες θα περιέχεται στην έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την οικονομία των χωρών της Ευρωζώνης που θα παρουσιαστεί αύριο (6/12) στη Σύνοδο Κορυφής των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, παρουσία του προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Ζαν Κλοντ Τρισέ.
"Η ανάκαμψη μπορεί να παραμείνει στο σωστό δρόμο, όμως τώρα είναι εύκολο να εκτροχιαστεί από τις νέες αναταράξεις στις χρηματαγορές", αναφέρει η έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, σύμφωνα με αντίγραφο που έχει στην κατοχή του το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

Εκτός αυτού, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα προειδοποιήσει τους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης ότι το πακέτο διάσωσης 85 δισεκατομμυρίων ευρώ που αποφασίστηκε να χορηγηθεί στην Ιρλανδία και η επικείμενη δημιουργία ενός μόνιμου μηχανισμού για την αντιμετώπιση κρίσεων είναι ευπρόσδεκτα όχι όμως αρκετά.
"Υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι πρέπει να ενισχυθούν οι πόροι που είναι διαθέσιμοι γι' αυτό το δίχτυ ασφαλείας και ότι πρέπει να γίνει πιο ευέλικτη η χρήση τους, ακόμα και για την παροχή πιο αποτελεσματικής στήριξης στο τραπεζικό σύστημα", επισημαίνεται στην έκθεση.
Στο μεταξύ, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, υπερασπίστηκε σθεναρά το ευρώ απέναντι σε όσους Γερμανούς αντιμετωπίζουν με σκεπτικισμό το ευρωπαϊκό νόμισμα.
"Αυτές οι αμφιβολίες δεν είναι κατά τη γνώμη μου δικαιολογημένες. Όλοι οι Γερμανοί θα ήταν πιο φτωχοί χωρίς το ευρώ. Η κατάσταση στην αγορά εργασίας θα ήταν πολύ χειρότερη χωρίς το ευρώ", υπογράμμισε με δηλώσεις του στη γερμανική εφημερίδα Bild.
Απέκλεισε μάλιστα το ενδεχόμενο να διασπαστεί η Ευρωζώνη σε βορρά και νότο. "Κάτι τέτοιο θα μας κόστιζε πολλά, πολύ περισσότερα απ' όσα κάνουμε τώρα για το ευρώ. Θα υπήρχαν απρόβλεπτες επιπτώσεις στην οικονομία, πολλές θέσεις εργασίας θα κινδύνευαν, ενώ και οι τράπεζες θα αντιμετώπιζαν σοβαρά προβλήματα", επισήμανε.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες