ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

6/12/10

Διαιτητής στους φόρους

Νέα ανεξάρτητη αρχή, που θα εξετάζει τις οικονομικές διαφορές των πολιτών με την εφορία σχεδιάζει να δημιουργήσει το υπουργείο Οικονομικών. Στόχος η επιτάχυνση της είσπραξης των εσόδων. Πώς θα λειτουργεί.

 
Έρχεται ο φορολογικός διαιτητής όπου θα μπορεί κάθε πολίτης να προσφύγει σε περίπτωση που αμφισβητεί τα αποτελέσματα των φορολογικών ελέγχων και την οικονομική ετυμηγορία των ελεγκτικών μηχανισμών.
Επί της ουσίας πρόκειται για μια νέα ανεξάρτητη αρχή η οποία θα διεκπεραιώνει τις οικονομικές διαφορές των φορολογούμενων  με την Εφορία και η οποία θα προβλέπεται στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο.

Σύμφωνα με τη εφημερίδα "Τα Νέα" η Αρχή της φορολογικής διαιτησίας  θα αποφαίνεται εντός  90 ημερών, το πολύ 120 ημερών  για τις φορολογικές εκκρεμότητες έναντι 8 έως 12 ετών που παίρνει σήμερα μια υπόθεση στα δικαστήρια.
Μάλιστα η προσφυγή σε αυτή θα είναι σημαντικά πιο οικονομική έναντι της προσφυγής στη Δικαιοσύνη αφού το ποσό της προκαταβολής που θα απαιτείται υπάρχει εισήγηση να μειώνεται στο μισό (μεταξύ 20% και 30%).
Σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Οικονομικών η καθιέρωση της Αρχής θα επιταχύνει την είσπραξη εσόδων λειτουργώντας συμπληρωματικά με το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για τις φοροδίκες εξπρές.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες