ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

6/12/10

Guardian: Με αποχώρηση της Γερμανίας από το ευρώ απείλησε η Merkel

Με την αποχώρηση της Γερμανίας από το ευρώ απείλησε η Angela Merkel όταν στα τέλη του Οκτωβρίου βρέθηκε να λογομαχεί με τον Γιώργο Παπανδρέου, σε Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως αποκάλυψε ο βρετανικός Guardian.

Σε δείπνο που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες στις 28 Οκτωβρίου, με τη συμμετοχή των 27 αρχηγών κρατών της ΕΕ, των προέδρων της Κομισιόν, του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και της Ευρωπαϊκή Κεντρικής Τράπεζας, ο Γ. Παπανδρέου χαρακτήρισε τις προτάσεις που προωθεί η Angela Merkel «αντιδημοκρατικές». Αναφερόταν στο σχέδιο για τη συμμετοχή των ιδιωτών επενδυτών στο κόστος της διάσωσης των χωρών.

«Εάν το ευρώ εξελίσσεται σε τέτοιου είδους κλαμπ, τότε ίσως η Γερμανία θα έπρεπε να αποχωρήσει», του απάντησε η Γερμανίδα καγκελάριος, σύμφωνα με μη γερμανικές πηγές τις οποίες επικαλείται η εφημερίδα.

«Ήταν η πρώτη φορά στους 10 μήνες αφότου το ευρώ βυθίστηκε σε μία μάχη επιβίωσης που η Γερμανία, η ευρωπαϊκή οικονομική ατμομηχανή και εγγυήτρια της βιωσιμότητάς του νομίσματος, υπονόησε ότι το να το εγκαταλείψει είναι μία επιλογή, έστω και απίθανη», επισημαίνει το δημοσίευμα. 
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες