6/12/10

Ποιός πιστεύει τον Ταγίπ;

Αμφισβητεί τις προθέσεις του Τζούλιαν Ασάντζ ο Ταγίπ Ερντογάν που διατυπώνει την εκτίμηση ότι πρόκειται για κατευθυνόμενη επιχείρηση προπαγάνδας με συγκεκριμένους στόχους. Ποιος τον πιστεύει;

 
 
"Τα φαιδρά τηλεγραφήματα των Αμερικανών διπλωματών, που περιέχουν κουτσομπολιά, σκανδαλοθηρικές λεπτομέρειες, καταγγελίες και δυσφημιστικά σχόλια διασπείρονται παγκοσμίως μέσω του Διαδικτύου", σημείωσε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας.
Εκτίμησε επίσης ότι η δημοσιοποίηση των τηλεγραφημάτων του Στέιτ Ντιπάρτμεντ από το Wikileaks, στα οποία κατηγορούνται για διαφθορά στελέχη της κυβέρνησής του και ο ίδιος σκιαγραφείται ως ισλαμιστής, μπορεί να αποτελεί "προπαγάνδα", με στόχο να πληγούν οι σχέσεις των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής με τους συμμάχους τους.

"Πρόκειται για αποκαλύψεις κρατικών μυστικών ή υπάρχει κάποιος άλλος στόχος; Είναι η δημοσίευση αυτών των τηλεγραφημάτων πλήρης αποκάλυψη όλων των μυστικών, όπως ισχυρίζεται το WikiLeaks;
Ή είναι μια επιχείρηση στην οποία συγκεκριμένα έγγραφα με σαφές χρονοδιάγραμμα φιλτράρονται από κάποιον; Μήπως πρόκειται για καλυμμένη, σκοτεινή προπαγάνδα; Μήπως γίνονται προσπάθειες να επηρεαστούν, να χειραγωγηθούν οι σχέσεις ανάμεσα σε συγκριμένες χώρες;", διερωτήθηκε.
Υπενθυμίζεται πως ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, διέψευσε ότι έχει χρήματα σε λογαριασμούς σε ελβετικές τράπεζες και απείλησε να υποβάλει μήνυση, καθώς στα τηλεγραφήματαεμφανίζεται ως αυταρχικός, δύσπιστος ηγέτης του κυβερνώντος κόμματος και πως πιστεύει ότι ο Θεός του ανέθεσε να κυβερνήσει την Τουρκία.
Το κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, που προήλθε από ένα απαγορευμένο ισλαμιστικό κίνημα, υποστηρίζει ότι δεν έχει θρησκευτικό χαρακτήρα. Μάλιστα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πρόκειται να διεκδικήσει για τρίτη φορά την πρωθυπουργικό θητεία, με το κυβερνών κόμμα να προετοιμάζεται πυρετωδώς για τις εκλογές του Ιουνίου του 2011.
Στα τηλεγραφήματα που εστάλησαν από Αμερικανούς διπλωμάτες στην Τουρκία αφήνεται να διαφανεί η περίπλοκη και δύσκολη σχέση ανάμεσα στην Ουάσιγκτον και τη μόνη μουσουλμανική χώρα-μέλος του NATO.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες