ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

6/12/10

ΟΡΓΗ ΚΑΤΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ

Μια Ελλάδα οργισμένη με το Μνημόνιο της ντροπής που εξαθλιώνει την τεράστια πλειοψηφία των πολιτών και μια αυτάρεσκα ικανοποιημένη κυβέρνηση για τις «προόδους» που σημειώνονται στην οικονομία θα βρει κατά την επίσκεψή του στη χώρα μας τις επόμενες μέρες ο διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Ντ. Στρος - Καν.
Και θα ανακαλύψει την Τετάρτη πλήρη παράλυση των συγκοινωνιών καθώς οι εργαζόμενοι σ' αυτές θα πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία σε όλα ανεξαιρέτως τα μέσα μεταφοράς, ενώ «απέναντι» θα βρει εκτός από τα κόμματα της αντιπολίτευσης και τα συνδικάτα: ενωμένη και αποφασισμένη την ΑΔΕΔΥ, τη ΓΣΕΕ σε κρίση για άλλη μια φορά μετά την πρωτοφανή γκάφα (;) του προέδρου της την Τετάρτη, να προετοιμάζουν γενική απεργία στις 15 Δεκεμβρίου, κατά των «επαχθών όρων» και δεσμεύσεων του Μνημονίου.
Ο κ. Στρος - Καν καταφθάνει με νέους όρους και τελεσίγραφα προς το επιτελείο της χώρας και τον «φίλο» πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου τόσο για την εξασφάλιση της 4ης δόσης του δανείου, όσο και για την επιμήκυνση του χρόνου εξόφλησης και επιτήρησης των κυβερνητικών οικονομικών, ασφαλιστικών και εργασιακών μέτρων.
Στο πρόγραμμα του επικεφαλής του ΔΝΤ είναι και η
συνάντηση με τους εκπροσώπους των κοινωνικών φορέων, μετά τις συναντήσεις με τους κυβερνητικούς παράγοντες. Συναντήσεις που θα συνέπιπταν με τις οδηγίες της «τρόικας» για κατίσχυση των επιχειρησιακών συμβάσεων εργασίας σε βάρος των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας και αυτής ακόμη της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και ήδη επιχειρήθηκε η πραγματοποίηση «κοινωνικού διαλόγου» που κατέληξε -αλίμονο!- σε φαρσοκωμωδία, δυστυχώς σε βάρος συνολικά της ΓΣΕΕ. Αναλυτικά:
Για άλλη μια φορά ο πρόεδρος Γ. Παναγόπουλος (ΠΑΣΚΕ) εκτέθηκε ανεπανόρθωτα, όταν χωρίς να τηρήσει καμιά από τις θεσμικές του υποχρεώσεις, όπως είναι η έγκριση πρωτοβουλιών ή αποφάσεών του ή η ενημέρωση, έστω, του γενικού γραμματέα Βαγγ. Μπουζούλα, και του αναπληρωτή προέδρου Γ. Γαβρίλη (Αυτόνομη Παρέμβαση) συναντήθηκε με τους προέδρους του ΣΕΒ Δημ. Δασκαλόπουλο, της ΕΣΕΕ Βασ. Κορκίδη και της ΓΣΕΒΕΕ Δημ. Ασημακόπουλο σε μια προσπάθεια συμφωνίας για το άρθρο που από κοινού θα πρότειναν στην υπουργό Εργασίας Λούκα Κατσέλη το οποίο θα «κάλυπτε» τη ρύθμιση για τις επιχειρησιακές συμβάσεις στο σχετικό νομοσχέδιο. Ο κ. Παναγόπουλος κοινώς «την πάτησε» όταν η εργοδοτική πλευρά διοχέτευσε ότι έπειτα από εξάωρη συνάντηση «ΓΣΕΕ και εργοδότες» κατέληξαν σε συμφωνία, δίνοντας μάλιστα στη δημοσιότητα και τα σημεία σύγκλισης. Και ακολούθησε... χάος στη ΓΣΕΕ, με όλους να τα βάζουν με όλους, ενώ αποδείχθηκε ότι και οι εκπρόσωποι της ΠΑΣΚΕ (τουλάχιστον η πλειοψηφία τους) αγνοούσαν την επίμαχη συνάντηση, όπου εμφανιζόταν ο πρόεδρος να συμφωνεί σε μείωση εισοδημάτων των εργαζομένων.
Οι αντιδράσεις ήταν εντονότατες, με αποτέλεσμα ο κ. Παναγόπουλος σε άλλους να διαψεύδει ότι πήρε μέρος σε μια μυστική συνάντηση με τους εργοδότες, σε άλλους να επιβεβαιώνει τη συμμετοχή του αλλά να διαψεύδει τα περί συμφωνίας και αλλού να υποστηρίζει ότι υπήρξαν διαβουλεύσεις τηλεφωνικές! Η αντιφατική αυτή συμπεριφορά του προέδρου της ΓΣΕΕ, όταν μάλιστα οι εκπρόσωποι των εργοδοτών ο ένας μετά τον άλλον μας επιβεβαίωναν την παρουσία του στη συνάντηση, πυροδότησε συγκρουσιακό κλίμα στην Πατησίων και παρέμενε ερώτημα πώς θα αντιδρούσαν οι γενικοί σύμβουλοι στο «μίνι συνέδριο» που πραγματοποιήθηκε χθες σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. Από πληροφορίες που υπήρχαν αργά το βράδυ της Παρασκευής, εκτός από την επίθεση που ετοίμαζαν κατά του προέδρου της ΓΣΕΕ οι «αντίπαλοι» των άλλων συνδικαλιστικών παρατάξεων [σ.σ.: ήδη ο κ. Μπουζούλας (ΔΑΚΕ), ο κ. Γαβρίλης (Αυτόνομη Παρέμβαση) και το ΠΑΜΕ με αιχμηρές δηλώσεις και ανακοινώσεις ζητούσαν εξηγήσεις από τον κ. Παναγόπουλο καταγγέλλοντας την τακτική του] και μεγάλος αριθμός ΠΑΣΚιτών προετοιμαζόταν για καταδίκη της «προεδρικής συμπεριφοράς».
Μάλιστα ο γραμματέας κ. Μιχ. Καρχιμάκης έγινε αποδέκτης σφοδρότατων καταγγελιών από συνδικαλιστικά στελέχη της ΠΑΣΚΕ, τα οποία όμως «δεν κατάφερε να κατευνάσει, παρά τις προσπάθειές του».
Έτσι όπως ανεξέλεγκτη διαμορφωνόταν η κατάσταση και εντός της ΠΑΣΚΕ, αλλά και στις άλλες συνδικαλιστικές παρατάξεις, όλα τα ενδεχόμενα χθες σε επίπεδο ηγεσίας της ΓΣΕΕ παρέμεναν ανοιχτά.
Ως προς τη στάση που θα τηρήσει η ηγεσία της ΑΔΕΔΥ απέναντι στον κ. Στρος Καν, ευθαρσώς μέλη της μας δήλωναν ότι «δεν έχει καμιά δουλειά η ΑΔΕΔΥ με το ΔΝΤ. Αν η κυβέρνηση της Ελλάδας θέλει να συζητήσει οτιδήποτε, προθύμως θα προσέλθει αντιπροσωπεία της οργάνωσης...». Υπενθυμίζεται ότι και σε ανάλογες προσκλήσεις από την «τρόικα» στο παρελθόν, η ΑΔΕΔΥ αρνήθηκε κάθε επαφή.
Ενδιαφέρον θα έχει η στάση της ΓΣΕΕ μετά τα ιλαροτραγικά γεγονότα του διημέρου Τετάρτης και Πέμπτης.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες