ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

6/12/10

Σε κατάσταση πολιορκίας



Πρωτοφανή μέτρα ασφαλείας, λόγω των εκδηλώσεων για την συμπλήρωση δύο ετών από τον θάνατο του Α. Γρηγορόπουλου. Αποκλεισμένο το κέντρο της Αθήνας. Ειρηνική η μαθητική πορεία στις 12. Συγκρούσεις νεαρών με τα ΜΑΤ, ρίψεις μολότοφ και πετροπόλεμος στα Προπύλαια το απόγευμα. Επεισόδια έξω από τη Βουλή. Φωτιά σε περίπτερο ΜΚΟ στην Πλατεία Κοραή Δύο τραυματίες. Συνεχής ενημέρωση.

Πορείες και συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, που έπεσε νεκρός από τα πυρά του ειδικού φρουρού Επαμεινώνδα Κορκονέα στις 6 Δεκεμβρίου 2008 στα Εξάρχεια (Δείτε εδώ).
Λεπτό προς λεπτό τα επεισόδια

18:25: Φωτιά σε εκδοτήριο εισιτηρίων μπροστά στο κτίριο βιβλιοθήκης. Μαζική επιχείρηση των ΜΑΤ. Καταδιώκουν τους συγκεντρωμένους στην Πανεπιστημίου.
18:05: Καίγεται περίπτερο Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης στην Πλατεία Κοραή, μετά από ρίψη μολότοφ
18:00: Η πλατε;iα Συντάγματος έχει εκκενωθεί από διαδηλωτές. Ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ και άνδρες της ομάδας ΔΕΛΤΑ, παραμένουν στην αρχή της Ερμού
17:56: Πετροπόλεμος στα Προπύλαια. Περίπου 200 άτομα. Δυνάμεις των ΜΑΤ παραμένουν στην Πλατεία Κοραή.
17:40: Επέμβαση των ΜΑΤ επί της πλατείας Συντάγματος, όπου ήταν συγκεντρωμένοι νεαροί και πετούσαν πέτρες. Οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης και δακρυγόνων. Τρεις προσαγωγές.
17:44: Το τέλος της πορείας 5.000 φοιτητών, αντιεξουσιαστών, μελών του Δικτύου κοινωνικών δικαιωμάτων και διαφόρων ανεξάρτητων φορέων, περνάει από την πλατεία Συντάγματος.
Επεισόδια σημειώνονται έξω από το κτίριο της Βουλής. Ρίψεις μολότοφ και συγκρούσεις κουκουλοφόρων με δυνάμεις της αστυνομίας. Περιορισμένη χρήση χημικών.

 16:15: Επεισόδια σημειώθηκαν λίγο μετά τις 4 μετά το μεσημέρι στα Προπύλαια με νεαρούς να βάζουν φωτιά σε κάδο απορριμάτων και να συγκρούονται με τα ΜΑΤ.
Εκτοξεύθηκαν μολότοφ, ενώ η αστυνομία απάντησε με εκτεταμένη χρήση χημικών και χειροβομβίδες κρότου λάμψης. Ακολούθησε πετροπόλεμος.
Τα επεισόδια σημειώθηκαν αρχικά στην οδό Πανεπιστημίου και Σίνα και στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στην οδό Σταδίου και Εμμ. Μπενάκη και στην αρχή της Σταδίου.
Στη συμβολή Σταδίου και Αιόλου ένας άνδρας περίπου 40 ετών τραυματίστηκε και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες δέχθηκε πέτρα στο κεφάλι. Νωρίτερα μια γυναίκα είχε υποστεί σοκ καθώς έσκασε κοντά της χειροβομβίδα κρότου λάμψης
Τα ΜΑΤ με συντονισμένη κίνηση, καταδίωξαν τους νεαρούς, οι οποίοι αποχώρησαν προς την Ομόνοια. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν συλλήψεις ή προσαγωγές.

 
Πορεία με μικροεπεισόδια

Περίπου 2.500 μαθητές, γονείς, δάσκαλοι και καθηγητές συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της Αθήνας στις 12 το μεσημέρι και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία προς τα Προπύλαια.
Λίγο μετά τη μία το μεσημέρι, επικράτησε ένταση με ομάδα κουκουλοφόρων να σπάνε βιτρίνες και στάσεις λεωφορείου στο ύψος της Παλαιάς Βουλής.

Στη  συμβολή των οδών Βασ. Σοφίας και Πανεπιστημίου, νεαροί επιτέθηκαν σε άνδρα των ΜΑΤ, ο οποίος είχε απομονωθεί από τους συναδέλφους του.

 Στην Ακαδημία πίσω από τα Προπύλαια, ένας πολίτης δέχθηκε επίθεση, καθώς νεαροί τον πέρασαν για άνθρωπο της ασφάλειας και τον ξυλοκόπησαν. Ο άνδρας μεταφέρεται με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο.

 Συγκρούσεις νεαρών με δυνάμεις των ΜΑΤ, σημειώθηκαν έξω από τη Μεγάλη Βρετανία. Αστυνομικοί έριξαν χειροβομβίδα κρότου λάμψης και υποχώρησαν, καθώς είναι προφανές ότι κρατούν διακριτική στάση μέχρι στιγμής.
Οι νεαροί πέταξαν νεράντζια και πέτρες ωστόσο τώρα τα πράγματα έχουν ηρεμήσει. Η πορεία των μαθητών κατέληξε στα Προπύλαια.

Πορεία στη Θεσσαλονίκη. Νέες συγκεντρώσεις στην Αθήνα
Ειρηνική μαθητική πορεία πραγματοποιήθηκε και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, χωρίς να υπάρξουν επεισόδια. Η πορεία ξεκίνησε από το άγαλμα του Βενιζέλου και κατευθύνθηκε στη γενική γραμματεία Μακεδονίας - Θράκης, όπου έγινε καθιστική διαμαρτυρία.
Το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί στην Καμάρα νέα συγκέντρωση και πορεία με τη συμμετοχή φοιτητών.
Ένταση σημειώθηκε στο ΑΤ Περιστερίου, όταν μαθητές που πραγματοποιούσαν πορεία, εκτόξευσαν πέτρες και αντικείμενα εναντίον του κτιρίου.
Στις 9 βράδυ έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση στα Εξάρχεια, στο σημείο της δολοφονίας του μαθητή. Συνολικά θα πραγματοποιηθούν 52 πορείες και εκδηλώσεις σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας.
Ακινητοποιημένα για ένα λεπτό θα παραμείνουν στις 20:30 οι συρμοί των μέσων σταθερής τροχιάς σε ένδειξη σεβασμού στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου, με απόφαση των σωματείων των εργαζομένων του ΜΕΤΡΟ, των ΗΣΑΠ και του ΤΡΑΜ.
Αυστηρά μέτρα ασφαλείας-Κλειστό το κέντρο
Σε κατάσταση επιφυλακής βρίσκεται όλο το προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες έχουν ανασταλεί όλες οι άδειες του προσωπικού για τις ημέρες των εκδηλώσεων για την συμπλήρωση δύο ετών από τον θάνατο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.
Στο μεταξύ, σφραγίζει με έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το κέντρο της Αθήνας, με απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων, στάσης και της στάθμευσης στους περισσότερους δρόμους.
Η υπηρεσία του NEWS 247 σας προσφέρει δωρεάν τη δυνατότητα να παρακολουθείτε ζωντανά ανά πάσα στιγμή της μέρας την κίνηση στους δρόμους της Αθήνας.  Ενημερωθείτε για την κίνηση από τον Χάρτη του News247
Η κυκλοφορία διακόπηκε σήμερα στις 10:00 π.μ. Το κέντρο θα παραμείνει κλειστό έως τις 07:00 το πρωί της Τρίτης 7 Δεκεμβρίου, ενώ θα απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση των οχημάτων από τις 06:00 το πρωί της Δευτέρας έως τις 07:00 το πρωί της Τρίτης στις εξής οδούς και λεωφόρους του Δήμου Αθηναίων:
* Αλεξάνδρας, σε όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και τις καθέτους αυτής
* Σταδίου, σε όλο το μήκος της, καθώς και στις καθέτους αυτής
* Ακαδημίας, σε όλο το μήκος της, καθώς και στις καθέτους αυτής
* Βασιλίσσης Όλγας, σε όλο το μήκος της, καθώς και στις καθέτους αυτής
* Πανεπιστημίου, σε όλο το μήκος της, καθώς και στις καθέτους αυτής
* Αμαλίας, σε όλο το μήκος της, καθώς και στις καθέτους αυτής
* Φιλελλήνων, σε όλο το μήκος της, καθώς και στις καθέτους αυτής
* Συγγρού, στο τμήμα μεταξύ των οδών Αθ.Διάκου και της Λεωφόρου Βασ. Όλγας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας
* Πατησίων, στο τμήμα μεταξύ των οδών Κοδριγκτώνος και Πανεπιστημίου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής
* Πειραιώς, στο τμήμα της από την Ιερά Οδό έως την πλατεία Ομονοίας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής
* Βασ.Σοφίας, στο τμήμα μεταξύ των Λεωφόρων Βασ. Κων/νου και Αμαλίας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής
* Ρηγίλλης, στο τμήμα μεταξύ των Λεωφόρων Βασ. Γεωργίου Β' και Βασ.Σοφίας
* Υψηλάντου, στο τμήμα μεταξύ των οδών Μ.Πετράκη και Ηροδότου
* Κόκκαλη, σε όλο το μήκος της
* Μάρνη, στο τμήμα από την πλατεία Βάθης έως την οδό Πατησίων
* Στουρνάρη, στο τμήμα μεταξύ των οδών Ζαΐμη και Γ' Σεπτεμβρίου
* Μπουμπουλίνας, στο τμήμα μεταξύ των οδών Στουρνάρη και Βασ. Ηρακλείου
* Γ' Σεπτεμβρίου, στο τμήμα από την οδό Μάρνη έως την πλατεία Ομονοίας, καθώς και στις καθέτους αυτής
* Οι δρόμοι γύρω από τις πλατείες Ομονοίας, Συντάγματος, Κοτζιά, Κάνιγγος
Η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής παρακαλεί τους οδηγούς των οχημάτων, για την εξυπηρέτησή τους και την αποφυγή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων, να αποφύγουν την κίνησή τους στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας. Ανάλογες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύουν και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες