ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

19/12/10

Πετρέλαιο και αίμα στο Μεξικό



Ισχυρή έκρηξη σε αγωγό πετρελαίου στο Μεξικό, σκότωσε 22 ανθρώπους και προκάλεσε σοβαρές ζημιές σε τουλάχιστον 30 σπίτια στο Τεξμελουκάν του Μεξικού. Σύμφωνα με τις αρχές η έκρηξη προκλήθηκε όταν μία συμμορία τρύπησε τον αγωγό για να κλέψει πετρέλαιο.
τουλάχιστον 22 άνθρωποι βρήκαν το θάνατο και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν σοβαρά όταν ανεφλέγη ακαριαία πετρέλαιο που διέρρεε από αγωγό, σε πόλη του κεντρικού Μεξικού.
Η έκρηξη στο αγωγό της εταιρείας Pemex στο Τεξμελουκάν έγινε όταν μία τοπική συμμορία, άνοιξε τρύπα για να κλέψει πετρέλαιο, σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους. Ένα μαύρο σύννεφο καπνού έχει σκεπάσει την περιοχή και είναι ορατό στο σημείο της ανάφλεξης.

Τηλεοπτικοί σταθμοί μεταδίδουν εικόνες κατοίκων να απομακρύνονται γρήγορα από τα σπίτια τους για λόγους ασφάλειας.
Σύμφωνα με την πρώτη αποτίμηση από την επαρχία της Πουέμπλα ο απολογισμός της έκρηξης είναι 22 άνθρωποι απανθρακωμένοι, 32 κατοικίες με σοβαρές ζημιές και περίπου 30 τραυματίες".
Όπως δήλωσε ο Γραμματέας της Επαρχίας Βαλεντίν Μενέσες μία συμμορία τρύπησε τον αγωγό και το πετρέλαιο άρχισε να ξεχύνεται ανεξέλεγκτα λόγω της υψηλής πίεσης:
"Οι δρόμοι της μικρής κοινότητας της Τεξμελουκάν άρχισαν να πλημμυρίζουν πετρέλαιο, έπειτα ήρθε μία σπίθα και είδαμε ποτάμια φωτιάς στην πόλη" είπε.
Η καταστροφή εκτείνεται σε ακτίνα πέντε χιλιομέτρων γύρω από τον αγωγό και μάρτυρες αναφέρουν ότι ότι την κύρια έκρηξη ακολούθησαν τέσσερις μικρότερες.
Η κρατική εταιρία Pemex στην οποία ανήκει ο αγωγός, αναφέρει ότι πλέον τον έχει σφραγίσει.
 ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες