ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

19/12/10

Δηλώνει πιστός στο ευρώ



Αδιανόητη θεωρεί οποιαδήποτε συζήτηση για έξοδο από το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα ο πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί που πιστεύει ότι χωρίς την κοινή οικονομία η Ευρώπη θα εκραγεί
Ως ανεύθυνη και αδιανόητη πράξη χαρακτήρισε πιθανή έξοδο της χώρας του από το ευρώ, ο πρόεδρος της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί.
«Η έξοδος από το ευρώ θα ήταν μία πράξη ανεύθυνη και αδιανόητη. Το ευρώ είναι η καρδιά του ευρωπαϊκού οικοδομήματος», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Λίγο μετά τη λήξη των εργασιών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε επισήμανε ότι δεν θα επέτρεπε να γίνει κάτι τέτοιο.
«Για πολλούς αιώνες η Ευρώπη ήταν η ήπειρος με τη μεγαλύτερη βία. Η Ευρώπη μας οδήγησε στην ειρήνη και το ευρώ είναι το σύμβολο της Ευρώπης. Αν ποτέ καταρρεύσει το ευρώ, τότε η Ευρώπη θα εκραγεί», υπογράμμισε.
Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος της Γαλλίας πριν από μερικούς μήνες είχε απειλήσει με έξοδο της χώρας του από το ευρώ σε περίπτωση που η Καγκελάριος της Γερμανίας, Άγκελα Μέρκελ, δεν συμφωνούσε με το δίκτυ ασφαλείας των 750 δισεκατομμυρίων ευρώ της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες