ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

19/12/10

Πάγωμα προϋπολογισμού Ε.Ε.



Να παγώσει ο προϋπολογισμός της Ε.Ε. έως το 2020 λόγω κρίσης, ζήτησαν πέντε χώρες, ανάμεσά τους η Βρετανία, η Γερμανία και η Γαλλία. Για το θέμα είχαν πιέσει οι Βρετανοί
Αίτημα για πάγωμα του προϋπολογισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης έως το 2020 κατέθεσαν με επιστολή τους προς τον πρόεδρο της Κομισιόν, Χουάν Ζοζέ Μπαρόζο, πέντε χώρες της ΕΕ.

Η Βρετανία, η Γερμανία, η Γαλλία, η Ολλανδία και η Φινλανδία, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Dow Jones Newswires, ζήτησαν να παγώσει ο προϋπολογισμός στα επίπεδα του 2013, από τη στιγμή μάλιστα που η Ε.Ε. ξεκινά την επόμενη χρονιά συζητήσεις σχετικά με την περίοδο 2014 -2020.
Η οικονομικά ισχυρή πεντάδα διατείνεται ότι οι Βρυξέλλες δεν μπορούσαν να συνεχίσουν να δαπανούν περισσότερα χρήματα, τη στιγμή που οι χώρες μάχονται να διευθετήσουν τα οικονομικά τους προβλήματα.
"O νέος κύκλος δαπανών της Ε.Ε. θα πρέπει να ακολουθήσει τις εξαιρετικές προσπάθειες που κατέβαλαν οι χώρες της Ε.Ε. για την εξυγίανση των οικονομικών τους, περιορίζοντας σε βιώσιμα επίπεδα τα χρέη και τα ελλείμματά τους", αναφέρεται μεταξύ άλλων στην επιστολή.
Η επιστολή φέρει τις υπογραφές του Βρετανού πρωθυπουργού, Ντέιβιντ Κάμερον, της Γερμανίδας Καγκελαρίου, Άγκελας Μέρκελ, του Γάλλου προέδρου, Νικολά Σαρκοζί, του Ολλανδού πρωθυπουργού, Μαρκ Ρούτε, και της πρωθυπουργού της Φινλανδίας, Μάρι Κιβινιέμι.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες