ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

8/12/10

Θα απολυθούν 2.490 συμβασιούχοι

Με νέκρωση των υπηρεσιών του, κυρίως των ευαίσθητων τομέων της καθαριότητας και της κοινωνικής πρόνοιας κινδυνεύει ο Δήμος Αθηναίων από τις αρχές του νέου χρόνου, λόγω της αποχώρησης των 2.490 συμβασιούχων του.
Ηδη μπροστά στο ενδεχόμενο αυτό οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα του δήμου, όπου οι συμβασιούχοι αποτελούν σχεδόν το 1/3 της δύναμής του προχώρησαν από χθες στην κήρυξη 48ωρης προειδοποιητικής απεργίας.
Το θέμα της υπολειτουργίας όλων των κρίσιμων υπηρεσιών του δήμου, εξαιτίας της απόλυσης έμπειρου προσωπικού απασχόλησε τη χθεσινή συνάντηση του υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση και του νέου δημάρχου της Αθήνας Γιώργου Καμίνη.
Και οι δύο στις δηλώσεις τους επέρριψαν όλη την ευθύνη για την κατάσταση που πάει να διαμορφωθεί στον απερχόμενο δήμαρχο Νικήτα Κακλαμάνη.
Όπως τόνισαν, έπρεπε ο τελευταίος να προκηρύξει εγκαίρως μέσω ΑΣΕΠ τις θέσεις των συμβάσεων που λήγουν. Κάτι που δεν το έπραξε, αν και το όφειλε, σύμφωνα με το ν. 3812/09.
Αποτέλεσμα είναι να μείνουν «ξεκρέμαστοι» οι συμβασιούχοι δίνοντας παράλληλα το δικαίωμα στους κ.κ. Ραγκούση και Καμίνη να κάνουν λόγο για «εκβιασμό των εργαζομένων από τον κ. Κακλαμάνη και ομηρία των Αθηναίων από την μη αποκομιδή των σκουπιδιών».
Μάλιστα, ο υπουργός Εσωτερικών ξεκαθάρισε ότι αν δεν προκηρυχθούν άμεσα οι θέσεις θα στείλει στη Δικαιοσύνη, τον για 23 ακόμη μέρες δήμαρχο της πρωτεύουσας, γιατί όπως είπε έχει και «ποινικές ευθύνες».
Προειδοποίησε δε τον κ. Κακλαμάνη ότι αν νομίζει ότι «μπορεί να παραμένει στο απυρόβλητο κάνει πολύ μεγάλο λάθος».
Το βέβαιο είναι ότι με την εγκατάσταση της νέας δημοτικής Αρχής, θα υπάρξει εξονυχιστικός έλεγχος στα οικονομικά του δήμου και ειδικά των δημοτικών επιχειρήσεων ή οργανισμών του, από ειδικά κλιμάκια του υπουργείου Εσωτερικών και θ’ αποδοθούν ευθύνες, όπου εντοπισθούν παρανομίες.
Οσο για τους συμβασιούχους, αυτοί θα πληρώσουν όπως φαίνεται το «μάρμαρο» της αβελτηρίας του κ. Κακλαμάνη αφού για παράδειγμα στη ΔΑΕΜ (μηχανογράφηση) εννέα στους δέκα εργαζόμενους θα πρέπει να απολυθούν.
Το δρόμο της εξόδου θα δουν ένας στους τρεις εργαζόμενους στο Δημοτικό Βρεφοκομείο, όλοι όσοι απασχολούνται στην εταιρεία «Διπλή Ανάπλαση» και σχεδόν οι μισοί υπάλληλοι των Οργανισμών Νεολαίας και Αθλησης.
Πάντως, η μεγάλη σύγκρουση θα γίνει στον τομέα της καθαριότητας, όπου οι 706 συμβασιούχοι παραμένουν στην πλειοψηφία τους στη θέση τους με δικαστικές αποφάσεις.
Η εκδίκαση για 430 απ’ αυτούς έχει καθορισθεί στις αρχές Ιανουαρίου και για τους υπόλοιπους τον Μάιο. Προς το παρόν αυτοί που δοκιμάζονται είναι οι κάτοικοι της πόλης, που βλέπουν, παραμονές Χριστουγέννων, 40.000 τόνους σκουπιδιών να «στολίζουν» τους δρόμους τους! 
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες