ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

8/12/10

Το... ελληνικό «Skyline»


Μια πρόταση, ύψους τριών δισεκατομμυρίων ευρώ, Ελλήνων επιχειρηματιών για την αξιοποίηση του παλαιού αεροδρομίου στο Ελληνικό, αναμένεται να κατατεθεί στον υπουργό Επικρατείας, Χάρη Παμπούκη, μέχρι την Παρασκευή.
Το... ελληνικό «Skyline»
Πρόκειται για ένα σημαντικό σχέδιο που θα περιλαμβάνει 7 ουρανοξύστες και, περίπου, 20 ακόμη κτίρια, τα οποία θα εκτείνονται σε 300 στρέμματα. Το σχέδιο αποτελεί την πρώτη ολοκληρωμένη αρχιτεκτονικά και χωροταξικά πρόταση, που θα κατατεθεί σχετικά με τον ζωτικής, οικονομικά, σημασίας χώρο του παλαιού αεροδρομίου του Ελληνικού.

Όπως είναι φυσικό, πίσω από ένα τέτοιο σχέδιο βρίσκονται κάποιοι από τους σημαντικότερους οικονομικούς παράγοντες της χώρας, δεδομένο που, όπως όλα δείχνουν, είναι γνωστό στην κυβέρνηση. Σύμφωνα με πληροφορίες, το σχέδιο έχει την υποστήριξη τριών από τους πιο ισχυρούς παράγοντες του χώρου της ναυτιλίας, ενώ σημαντικό ρόλο στην προώθηση του σχεδίου θα παίξει η εξασφάλιση μέρους της χρηματοδότησης. Το συνολικό κόστος της επένδυσης αναμένεται να αγγίξει τα 3 δισεκατομμύρια ευρώ.
Η συγκεκριμένη πρόταση έρχεται μόλις δύο μήνες μετά από τον σάλο που είχε ξεσπάσει με την πρόταση που είχαν καταθέσει Άραβες επενδυτές από το Κατάρ. Σύμφωνα με εκείνη την πρόταση, οι Άραβες ήθελαν να δημιουργήσουν καζίνο, τουριστικές επιχειρήσεις, καθώς επίσης και να αναπτύξουν μία σύγχρονη μαρίνα. Παρά την πρόταση, όμως, καμία πρόοδος δεν έχει σημειωθεί, αφού δεν έχει κατατεθεί κανένα συγκεκριμένο σχέδιο για το πώς όλα αυτά θα υλοποιηθούν.
Δεδομένης, λοιπόν, της στασιμότητας από αραβικής πλευράς, το σχέδιο που θα καταθέσουν οι Έλληνες επιχειρηματίες φαντάζει πολύ καλό, για να μη ληφθεί σοβαρά υπόψη. Έγκυρες πηγές αναφέρουν πως είναι πολύ πιθανό η κυβέρνηση να προσπαθήσει να προωθήσει μια προοπτική συνεργασίας των Ελλήνων επιχειρηματιών με τους επενδυτές από το Κατάρ, από τη στιγμή που οι δύο προτάσεις δείχνουν να έχουν κοινά χαρακτηριστικά.
Στις κτιριακές εγκαταστάσεις θα στεγαστούν υπουργεία και κρατικές υπηρεσίες, η μεταστέγαση των οποίων θα αποδεσμεύσει το ελληνικό Δημόσιο από τα πανάκριβα ενοίκια. Ταυτόχρονα, θα υπάρχουν και εμπορικά εκμεταλλεύσιμες κτιριακές υποδομές , όπως ξενοδοχεία, εμπορικά κέντρα, καταστήματα, κινηματογραφικά multiplex, γραφεία εταιρειών, νοσηλευτικά ιδρύματα και χώροι πολιτισμού.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες