8/12/10

Ήρωες θεωρούνται στο Ισραήλ οι Έλληνες πιλότοι των CL-415 - Νέες δηλώσεις Ερντογάν κατά Ισραήλ

Δεκτοί στο προεδρικό μέγαρο, απονομή χρυσού σταυρού από τον Πατριάρχη και πάνω απ'όλα απίστευτα δημοφιλείς όπου και αν πήγαιναν στο Ισραήλ οι Έλληνες πιλότοι των CL-415 που προσέφεραν τα μέγιστα για να σβήσουν οι πυρκαγιές στη χώρα. "Όπου και αν πηγαίναμε γινόμασταν δεκτοί ως ήρωες" δήλωσε ένας από αυτούς στο defencenet.gr.

Την ίδια στιγμή η Τουρκία εξακολουθεί να αξιώνει μία συγγνώμη και την καταβολή αποζημίωσης για τους εννέα Τούρκους που σκοτώθηκαν από Ισραηλινούς στρατιώτες στο «Mavi Marmara», πλοίο του διεθνούς στολίσκου με τη βοήθεια για τη Γάζα, δήλωσε σήμερα ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έπειτα από συνάντηση διπλωματών που έγινε στη Γενεύη με στόχο να ξεπαγώσουν οι διμερείς σχέσεις Τουρκίας-Ισραήλ.

Ο Ερντογάν δήλωσε χαρακτηριστικά σε ομιλία του στο κοινοβούλιο: «Αυτοί που θέλουν να ανοίξουν ένα νέο κεφάλαιο (στις τουρκο-ισραηλινές σχέσεις θα πρέπει
πρώτα να αποδεχθούν το λάθος τους, να ζητήσουν συγγνώμη και να καταβάλουν αποζημιώσεις. Για όσο καιρό αυτό δεν γίνεται, κανείς δεν θα πρέπει να αναμένει ότι η Τουρκία θα κάνει ένα βήμα», ενώ ζήτησε επίσης τον τερματισμό του αποκλεισμού που έχει επιβάλει το Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας, την οποία ελέγχει η Χαμάς.

Οι ισραηλινές Αρχές έχουν δηλώσει ότι δεν θα ζητήσουν συγγνώμη.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες