ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

8/12/10

Πάντα αλληλέγγυοι


Σε πολύ καλό κλίμα διεξήχθη η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής. Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να είναι στο πλευρό του παλαιστινιακού λαού. Μήνυμα Αμπάς για την κρίση που περνάει η χώρα μας
Τον Πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς, υποδέχθηκε στο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.
Η συνάντηση διεξήχθη σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα, αφού η Ελλάδα είναι παραδοσιακός σύμμαχος στον αγώνα του παλαιστινιακού λαού.

Ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε πως η Ελλάδα θα συνεχίσει να είναι αρωγός στις προσπάθειες των Παλαιστινίων για βιώσιμη λύση στο Μεσανατολικό.
"Η Ελλάδα, υποστηρίζει σθεναρά τη δημιουργία ανεξάρτητου βιώσιμου και δημοκρατικού Παλαιστινιακού Κράτους, που θα συνυπάρχει με το κράτος του Ισραήλ εντός διεθνώς αναγνωρισμένων συνόρων που θα οριστούν στην προ του 1967 γραμμή, και είναι έτοιμη να συνεισφέρει στην ειρηνευτική διαδικασία" είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.
Ο πρωθυπουργός εξέφρασε την ανησυχία του για το αδιέξοδο στο οποίο έχουν περιέλθει οι διαπραγματεύσεις μεταξύ ισραηλινών και παλαιστινίων.
Πρόσθεσε ότι αν υπήρχε ένα κράτος αναγνωρισμένο, αυτό θα ήταν η εγγύηση της ασφάλειας για τον παλαιστινιακό λαό και το Ισραήλ.
"Ο δρόμος για την ειρήνη και την ασφάλεια στην περιοχή είναι η δημιουργία Παλαιστινιακού Κράτους", κατέληξε ο Έλληνας Πρωθυπουργός.
Eξάλλου, ο κ. Παπανδρέου συνεχάρη τα πληρώματα των ελληνικών πυροσβεστικών αεροσκαφών και τους άνδρες της ΕΜΑΚ που συνέβαλαν στην κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς στο βόρειο Ισραήλ, στο όρος Καρμέλ, αλλά και τον Πρόεδρο Αμπάς που έστειλε πυροσβεστικά οχήματα σε βοήθεια του Ισραήλ, κάνοντας λόγο για συμβολική πράξη. Επίσης ανακοίνωσε πρωτοβουλία για τη δημιουργία περιφερειακής δύναμης για την κατάσβεση πυρκαγιών στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου και γενικότερα για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών.
Ο Μαχμούντ Αμπάς, ευχαρίστησε τον Γιώργο Παπανδρέου, εξέφρασε την αλληλεγγύη του στην Ελλάδα και τόνισε ότι η ελληνική οικονομία θα βγει γρήγορα από την κρίση.
Ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής θα έχει συνάντηση και με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες