ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

8/12/10

Συνελήφθη ο Παύλος Ψωμιάδης

Στην Ασφάλεια κρατείται ο επιχειρηματίας και ιδιοκτήτης της ασφαλιστικής ΑΣΠΙΣ Παύλος Ψωμιάδης μετά τη σύλληψή του το βράδυ της Τρίτης, μετά από ένταλμα
Άνδρες του Τμήματος Αναζητήσεων της Ασφάλειας, εντόπισαν τον επιχειρηματία Παύλο Ψωμιάδη, ιδιοκτήτη της ασφαλιστικής εταιρίας ΑΣΠΙΣ που χρεοκόπησε και τον συνέλαβαν κοντά στο σπίτι του στο Χαλάνδρι.
Ο επιχειρηματίας οδηγήθηκε στην Ασφάλεια Αττικής όπου και κρατείται, με βάση το ένταλμα σύλληψης που εξέδωσε το πρωί ο 6ος Τακτικός Ανακριτής για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Ο Παύλος Ψωμιάδης είχε παραπεμφθεί με βούλευμα για να δικαστεί το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας για πλαστογραφία μετά χρήσεως, καθώς εφέρετο να έχει καταθέσει πλαστή εγγυητική επιστολή ύψους 550 εκ. ευρώ στην Επιτροπή Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης για να κρατήσει στη ζωή την ασφαλιστική του εταιρία ΑΣΠΙΣ, η οποία στην πραγματικότητα είχε χρεοκοπήσει.
Ήδη εναντίον του είχαν τεθεί σε ισχύ περιοριστικοί όροι, όπως απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και 100.000 ευρώ τα οποία είχε καταβάλει.
Είχαν προηγηθεί μαζικές αγωγές κατά του Παύλου  Ψωμιάδη από ασφαλισμένους της ΑΣΠΙΣ, αλλά και αναφορά 50 από αυτούς στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου,  που ανέφερε ότι οι δικαστικοί λειτουργοί που χειρίζονται στην υπόθεση κωλυσιεργούν στη διαδικασία παγώματος της περιουσίας του επιχειρηματία.
Ωστόσο λίγες ημέρες μετά εκδόθηκε απόφαση από το Μονομελές Πρωτοδικείο με το οποίο δεσμεύθηκε η περιουσία του ίδιου, της συζύγου και των παιδιών του.
Στην απόφαση του 6ου Ανακριτή που διέταξε τη σύλληψή του, βάρυνε όπως φαίνεται η κατάθεση σε συμβολαιογράφο πρώην στενού συνεργάτη του, ο οποίος δήλωσε ότι ο Παύλος Ψωμιάδης είχε δώσει εντολή στον Διευθυντή Διαχείρισης Διαθεσίμων της ΑΣΠΙΣ να παρακρατά για λογαριασμό του ποσά κοντά στο 1 εκ. ευρώ μηνιαία, από τα χρήματα που εισπράττονταν για ασφάλιστρα. Σύμφωνα με την ίδια κατάθεση, ο επιχειρηματίας είχε σκοπό να κλείσει τις εταιρίες, αποκομίζοντας όσο το δυνατόν μεγαλύτερα κέρδη.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες