ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

8/12/10

ΧΑΦΙΕΔΟΚΑΡΤΑ ΣΤΙΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ

Ηλεκτρονικό φακέλωμα φορολογουμένων.
Ηλεκτρονικό φακέλωμα στην καθημερινότητα!
Βάση δεδομένων με στόχο την εξατομικευμένη προσέγγιση για τις κάθε είδους συναλλαγές και προτιμήσεις. Σαθρό πρόσχημα η ...διευκόλυνση των νοικοκυριών και η φοροδιαφυγή
Κάτω από το σαθρό πρόσχημα της φοροδιαφυγής, τάχα για τη διευκόλυνση των καταναλωτών, το υπουργείο Οικονομικών βάζει μπροστά την ηλεκτρονική χαφιεδοκάρτα, όπου και με τη διαμεσολάβηση των τραπεζών θα καταγράφονται όλες οι συναλλαγές για τον καθένα ξεχωριστά!

Πρόκειται για έμπνευση Οργουελικού χαρακτήρα, με στόχο την αναλυτική και εξατομικευμένη καταγραφή για αγορές κάθε είδους, για τα σημεία πώλησης, για δεδομένα που μπορούν να αποκαλύψουν προτιμήσεις, συνήθειες, την καθημερινότητα, τις οικονομικές δυνατότητες, στοιχεία απόλυτα χρήσιμα για τους αναβαθμισμένους μηχανισμούς καταστολής του λαού, των ατομικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων που βάζουν μπροστά, ταυτόχρονα με την κλιμάκωση της απάνθρωπων, χωρίς τέλος, αντιλαϊκών πακέτων.
Η δοκιμαστική περίοδος, «προαιρετικής εφαρμογής» ξεκινά την 1η Γενάρη του 2011 με προοπτική την ενσωμάτωσή της στο γενικότερο (ηλεκτρονικό) φακέλωμα μέσα από τη λεγόμενη «κάρτα του πολίτη», όπου θα χωρέσουν και άλλα «ευαίσθητα δεδομένα». Οι συνταγές είναι βγαλμένες μέσα από τις συνταγές και την τεχνογνωσία που τους προσφέρουν οι ιμπεριαλιστικοί Οργανισμοί(ΔΝΤ-ΕΕ) και που επιχειρούν να πλασάρουν με κουκούλα τη διευκόλυνση των φορολογουμένων, ώστε να μη χρειάζεται να μαζεύουν τη χαρτούρα με τις μικροαποδείξεις, ακόμη, ότι, θα διευκολύνουν, τάχα, το φοροελεγκτικό μηχανισμό στον περιορισμό της φοροδιαφυγής. Προκειμένου να τσιμπήσουν τα λαϊκά νοικοκυριά δε διστάζουν να διαρρέουν σενάρια για μείωση του ΦΠΑ σε περίπτωση αγορών μέσω της χαφιεδοκάρτας τους!
Αποφασιστικός θα είναι ο ρόλος των τραπεζών, οι οποίες και θα τις προμηθεύουν στην πελατεία. Από τα ειδικά μηχανήματα που θα είναι εγκαταστημένα στα καταστήματα λιανικής, τα δεδομένα θα περνάνε στις τράπεζες και από κει στη Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) του υπουργείου Οικονομικών, που με αυτό τον τρόπο θα βάλουν στο χέρι και τις λίστες με τον τζίρο των επιχειρήσεων και με άλλα δεδομένα, απόλυτα αξιοποιήσιμα για την «επιστημονική», στοχευμένη καταλήστευση μικροεπαγελματιών και λαϊκών νοικοκυριών. Σε πρώτη φάση, οι «κάρτες» θα είναι ανώνυμες και η ταυτοποίηση θα γίνεται από όσους τυχόν τσιμπήσουν μέσω του συστήματος Taxis του υπουργείου Οικονομικών.
Ηδη το υπουργείο Οικονομικών προχώρησε σε διαγωνισμό ανάθεσης του έργου.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες