ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

8/12/10

Μειώσεις και πλαφόν

Σε άμεσο "κούρεμα" μισθών στο δημόσιο προχωρά η κυβέρνηση, που αναμένεται να βάλει και ανώτατο όριο αποδοχών για τους υπαλλήλους 52 ΔΕΚΟ. Ποιοι μισθοί δεν κινδυνεύουν με μειώσεις προς το παρόν

Ο κύβος ερρίφθη για άμεση μείωση μισθών στις ΔΕΚΟ, που μπορεί να αγγίξει μέχρι και το 40% των συνολικών αποδοχών. Το σχέδιο εξυγίανσης θα έχει ως πιλότο το αντίστοιχο σχέδιο για τα εργασιακά στον ΟΣΕ.
Η κυβέρνηση με έκτακτο νομοσχέδιο προχωρά σε περικοπές, ενώ αναμένεται να μπει και πλαφόν στις αποδοχές, ώστε κανένας δημόσιος υπάλληλος να μην αμείβεται με περισσότερα από 4.000 ευρώ μηνιαίως. Παράλληλα υπάρχουν διαβεβαιώσεις ότι δεν πρόκειται να πειραχτούν οι μισθοί κάτω από τα 1.800 ευρώ.

Επίσης, το νομοσχέδιο θα προβλέπει διασφάλιση των θέσεων εργασίας όσων υπαλλήλων εργάζονται στις ΔΕΚΟ µε σχέση εργασίας αορίστου χρόνου, ενώ θα υπάρξει εξορθολογισµός του προσωπικού, με τις μετατάξεις που ήδη έχουν προαναγγελθεί για την κάλυψη των κενών, λόγω του παγώματος των προσλήψεων.
Χθες πραγματοποιήθηκε διυπουργική σύσκεψη υπό την προεδρία του πρωθυπουργού και δόθηκε "πράσινο φως" για άμεσο "κούρεμα" αμοιβών των υψηλόμισθων δημοσίων υπαλλήλων.
Το νομοσχέδιο θα συζητηθεί την Πέμπτη στο υπουργικό συμβούλιο και αναμένεται να κατατεθεί προς ψήφιση την επόμενη εβδομάδα. Στις διατάξεις του θα συμπεριληφθούν 52 δημόσιες επιχειρήσεις κοινής ωφελείας.
Σύμφωνα με την εφημερίδα "Τα Νέα", υπάρχουν εκτιμήσεις ότι είναι πιθανό να δηµιουργηθεί  πρόβληµα µε επιχειρήσεις όπως η ∆ΕΗ, η ΕΥ∆ΑΠ, ο ΟΛΠ, ο ΟΛΘ κ.λπ. που είναι εισηγµένες στο Χρηµατιστήριο Αθηνών, αλλά όπως αναφέρθηκε, η συµπερίληψή τους θα επιτευχθεί µε άµεση σύγκληση των γενικών συνελεύσεων των µετόχων και πρόταση (για τις μειώσεις) από τον βασικό μέτοχο που είναι το ∆ηµόσιο.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες