ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

8/12/10

Διώξτε το φόβο της χρεοκοπίας από τους πολίτες!!


Στην κυβέρνηση φαίνεται να μην έχουν πλήρως καταλάβει πόσο βαριά πέφτει στους πολίτες η σκιά της ενδεχόμενης χρεοκοπίας.

Του Θανάση Λυρτσογιάννη

Ωρες-ώρες είναι να τρελαίνεσαι με τη στάση ορισμένων υπουργών που δίνουν την εντύπωση ότι αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις της χώρας με μία δόση αμεριμνησίας, ακόμα και σχετικής ανυπακοής στο μνημόνιο. Δεν έχουν αντιληφθεί φαίνεται πως δεύτερος δρόμος δεν υπάρχει, εκτός κι΄ αν γνωρίζουν κάτι που δεν ξέρουμε εμείς οι κοινοί θνητοί.
Στην κυβέρνηση φαίνεται να μην έχουν πλήρως καταλάβει πόσο βαριά πέφτει στους πολίτες η σκιά της ενδεχόμενης χρεοκοπίας. Είναι ένας φόβος παραλυτικός, ένας φόβος που προκαλεί παραλυσία και βουτιά της οικονομικής δραστηριότητας.

Οι πολιτικοί ηγέτες, προπαντός ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί έχουν χρέος να αποτινάξουν το βάρος αυτό από τις πλάτες των πολιτών. Και πρέπει να το κάνουν όχι με λόγια αλλά κυρίως με έργα.
Ναι στην επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων για να πάρουμε την τέταρτη δόση, αλλά μεγαλύτερο ναι σε ένα επείγον σχέδιο για την αντιμετώπιση της πίεσης που ασκεί το χρέος.
Σε γενικές γραμμές απαιτούνται τέσσερις τουλάχιστον παρεμβάσεις. Η περικοπή ακόμα μεγαλύτερων δαπανών του Δημοσίου, χωρίς όμως να θίγονται όσοι ήδη πλήρωσαν, η επιτάχυνση της λήψης μέτρων για να επανέλθει η ανάπτυξη, η πάταξη της φοροδιαφυγής (αν είχε γίνει φέτος πολλά πράγματα θα ήταν διαφορετικά και περισσότερα κονδύλια θα είχαν διατεθεί για επενδύσεις) μαζί με την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου και του ορυκτού πλούτου της χώρας μπορούν να αλλάξουν τη ρότα της οικονομίας και της χώρας.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες