7/12/10

Τα σκουπίδια επιστρέφουν


Πριν μαζευτούν τα σκουπίδια από τους δρόμους της Αθήνας, οι υπάλληλοι προχωρούν σήμερα και αύριο σε νέα 48ωρη απεργία. Βουνά σκουπιδιών αναμένεται να δημιουργηθούν και πάλι. Τα αιτήματα των απεργών και η υπολειτουργία του ΧΥΤΑ Φυλής
Διάλειμμα και μάλιστα χωρίς αποτέλεσμα αποδείχθηκε η λήξη της απεργίας των υπαλλήλων καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων.
Πριν ολοκληρωθεί η αποκομιδή των σκουπιδιών, οι πολίτες θα βρεθούν και πάλι αντιμέτωποι με βουνά σκουπιδιών, καθώς οι υπάλληλοι προχωρούν σε νέα 48ωρη προειδοποιητική απεργία σήμερα και αύριο.
Οι εργαζόμενοι ζητούν λύση στο πρόβλημα με τους περίπου 1000 συμβασιούχους και καταβολή δεδουλευμένων από κυριακάτικα, αργίες και νυχτερινά τα οποία δεν πληρώθηκαν στις 20 Νοεμβρίου.
Τον Ιανουάριο, τα δικαστήρια θα κρίνουν την παραμονή ή την αποχώρηση 450 εργαζομένων, των οποίων οι συμβάσεις έχουν λήξει.
Σήμερα αναμένεται δικαστική απόφαση για τους 100 απολυμένους του ΧΥΤΑ Φυλής, που ζητούν προσωρινή διαταγή για να παραμείνουν στην εργασία τους.
Το πρόβλημα με τον ΧΥΤΑ Φυλής

Τα πρώτα προβλήματα στην αποκομιδή δημιουργήθηκαν από τις 18 Νοεμβρίου όταν ξεκίνησε πενθήμερη απεργία στους δήμους. Ακολούθησε δικαστική απόφαση που οδήγησε στην απόλυση 100 συμβασιούχων στον ΧΥΤΑ Φυλής.
Όταν σταμάτησε η απεργία, ουσιαστικά ο ΧΥΤΑ υπολειτουργούσε, με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατόν να μαζευτούν τα σκουπίδια από τους δρόμους στους δήμους Αθηναίων και Πειραιώς.
Έτσι, οι ρυθμοί απομάκρυνσης των σκουπιδιών ήταν απελπιστικά αργοί με πάνω από 33.000 τόνους να πνίγουν όλο το λεκανοπέδιο της Αττικής.
Τα απορριµµατοφόρα παρέμεναν ακινητοποιηµένα στα γκαράζ των δήµων, µέχρι να έρθει η σειρά τους να µεταβούν στον ΧΥΤΑ αφού υπάρχουν µόνο επτά χειριστές ειδικών µηχανηµάτων για το θάψιµο των σκουπιδιών και ένας εργάτης.
Στην είσοδο του ΧΥΤΑ απασχολούνται άλλοι δύο µόνιµοι υπάλληλοι, οι οποίοι είναι αρµόδιοι να ελέγχουν τα χαρτιά των απορριµµατοφόρων και να ζυγίζουν τα φορτία. Μάλιστα ο χώρος παραµένει αφύλακτος μιας και το προσωπικό δεν επαρκεί.

 ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες