7/12/10

Στάση εργασίας στις τράπεζες

Καμία συζήτηση για μείωση αποδοχών των εργαζομένων δεν δέχεται η ΟΤΟΕ και προχωρά σε τρίωρη στάση εργασίας την Τετάρτη. Την ίδια μέρα έχει προκηρυχθεί 24ωρη απεργία στην ΑΤΕbank


Τρίωρη στάση εργασίας από τις 12  έως τις 3 το μεσημέρι θα πραγματοποιήσει αύριο Τετάρτη η ΟΤΟΕ, ζητώντας να σταματήσουν οι επιθέσεις στις συλλογικές συμβάσεις και τα δικαιώματα των εργαζομένων.
Παράλληλα με τη στάση εργασίας, σε 24ωρη απεργία προχωρά η ΑΤΕ bank.

Όπως αναφέρει η ΟΤΟΕ, δεν θα αποδεχθεί καμία συζήτηση για οποιαδήποτε μείωση των αποδοχών των εργαζομένων στις τράπεζες και στην ΑTE bank, που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του κλάδου των τραπεζοϋπαλλήλων.
Η ΟΤΟΕ επισημαίνει ότι το παράθυρο διαλόγου που άνοιξε κατά τη συνάντηση του προεδρείου της ΟΤΟΕ και του συλλόγου των εργαζομένων στην ΑΤΕbank με τον υπουργό Οικονομικών και τον υφυπουργό οδηγεί αποκλειστικά στην ανάπτυξη και στην προοπτική της Αγροτικής στο πλαίσιο της δημιουργίας Δημοσίου Πυλώνα Τραπεζών.
Η Εκτελεστική Γραμματεία της ΟΤΟΕ δηλώνει επίσης ότι "στηρίζει την απόφαση του συλλόγου να μην αποδεχθεί μείωση των αποδοχών και την υπονόμευση κάθε μορφής εργασιακών δικαιωμάτων και αναφέρει κατηγορηματικά ότι κανένας από τους συλλόγους μέλη της δεν θα υπογράψει σύμβαση μείωσης των αποδοχών και συρρίκνωσης των δικαιωμάτων, καθώς θεωρεί ότι η υπεράσπιση των συμβάσεων του κλάδου με κάθε τίμημα είναι μονόδρομος για όλους".

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες