ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

7/12/10

Απάντηση με απεργία

Η μάχη για να παραμείνουν ανοικτά τα εμπορικά καταστήματα την Κυριακή 12/12 συνεχίζεται με αμείωτη ένταση. Απεργία εξήγγειλαν οι εργαζόμενοι. Κατεβάζουν ρολά οι ιδιοκτήτες εμπορικών επιχειρήσεων

Με κατεβασμένα ρολά για όλη τη διάρκεια της ημέρας απαντά η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων στις πιέσεις που δέχονται, προκειμένου να λειτουργήσουν τα καταστήματά τους στις 12/12 και στις 19/12.
Οι ίδιοι εξήγγειλαν 24ωρη απεργία που αφορά όλα τα εμπορικά καταστήματα της Αθήνας, την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι έπειτα από αίτημα του Εμπορικού Συλλόγου της πρωτεύουσας, η Νομαρχίας Αθηνών αποφάσισε να επιτρέψει το άνοιγμα των καταστημάτων, την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου από τις 10:00 έως τις 18:00.
Σε ανακοίνωσή της, η Ομοσπονδία Εμποροϋπαλλήλων κάνει λόγο για παράνομη και καταχρηστική απόφαση του νομάρχη Αθηνών να επιτρέψει τη λειτουργία των καταστημάτων στο κέντρο και καλεί τους εργαζόμενους να στείλουν ένα δυνατό μήνυμα «σε όσους προσπαθούν μέσα στην οικονομική κρίση και την ύφεση να καταργήσουν την Κυριακή Αργία και να επιβάλουν μαζί με το πετσόκομμα των μισθών, την περαιτέρω χειροτέρευση των εργασιακών συνθηκών και την πλήρη απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων».
"Ναι" στις Κυριακές ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών
Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου της Αθήνας, Παναγιώτης Καρέλλας εμμένει στην απόφαση να ανοίξουν τα καταστήματα την Κυριακή, 12 Δεκεμβρίου, παρά τις σφοδρές αντιδράσεις των εργαζομένων στο εμπόριο και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων του κλάδου.
Ο κ. Καρέλας σε συνεντεύξεις του αφήνει να εννοηθεί ότι ο ΕΣΑ θα χρησιμοποιήσει όλα τα δικαστικά μέσα που είναι διαθέσιμα, καθώς θεωρεί ότι η συμμετοχή στις εκδηλώσεις της Κυριακής δεν θα συμβάλλει τόσο στην αύξηση του τζίρου των καταστημάτων, αλλά στη βελτίωση της ψυχολογίας των καταναλωτών.
"Στόχος είναι να καταστεί η Αθήνα ένα ανοιχτό mall, όπου οι πολίτες θα μπορούν με ασφάλεια να περνούν ευχάριστες ώρες ενισχύοντας παράλληλα και το τζίρο στην αγορά".
Ο πρόεδρος του ΕΣΑ σημείωσε ότι ο τζίρος είναι πεσμένος κατά 40% και υπενθύμισε σχολίασε ότι το 30% με 35% του τζίρου των καταστημάτων γίνεται τον Δεκέμβριο.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες