ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

7/12/10

Μέλλον με απολύσεις


Ελάχιστοι εργοδότες στην Ελλάδα περιμένουν αύξηση της απασχόλησης στις αρχές του 2011, σύμφωνα με έρευνα αμερικανικής εταιρίας. Σε ποιους τομείς εκτιμάται ότι θα χαθούν οι περισσότερες θέσεις εργασίας

Τρόμο προκαλούν τα στοιχεία της αμερικανικής εταιρείας Manpower, η οποία έκανε έρευνα σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 750 εργοδοτών στην Ελλάδα σχετικά με τις προοπτικές απασχόλησης τους πρώτους τρεις μήνες του 2011.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, ο δείκτης των προοπτικών απασχόλησης για το πρώτο τρίμηνο του 2011 διαμορφώνεται στο -15%, το χαμηλότερο ποσοστό από το δεύτερο τρίμηνο του 2008 που ξεκίνησε η έρευνα της Manpower στη χώρα μας.
Από τις απαντήσεις των Ελλήνων εργοδοτών προκύπτει ότι το 8% αναμένει αύξηση της απασχόλησης έναντι 23% που είναι το ποσοστό αυτών που προβλέπουν μείωση, ενώ το 65% θεωρεί ότι δεν θα υπάρξει καμία μεταβολή στον αριθμό των εργαζομένων τους.
Η πτώση του δείκτη είναι 5 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με το τέταρτο τρίμηνο του 2010 και 16 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2010.
Πού χάνονται θέσεις εργασίας

Οι προοπτικές απασχόλησης παρουσιάζουν επιδείνωση στους οκτώ από τους εννέα τομείς της αγοράς εργασίας, ενώ παραμένουν αμετάβλητες στον τομέα της γεωργίας.
Δυσμενέστερες καταγράφονται οι προοπτικές στον τομέα του τουρισμού (-34%), προφανώς λόγω και της εποχικότητας, στον τομέα της μεταποίησης (-27%), του εμπορίου (-20%), του τομέα "χρηματοοικονομικών, ασφαλειών, ακίνητης περιουσίας και παροχής υπηρεσιών προς επιχειρήσεις" (-13%) και στον τομέα των κατασκευών (-12%).
Οι προοπτικές απασχόλησης στην ευρύτερη περιφέρεια Αττικής διαμορφώνονται στο -16%, ενώ στη Βόρεια Ελλάδα υπολογίζονται στο -12%.
Μεγάλη έρευνα σε όλο τον κόσμο
Η Manpower πραγματοποίησε έρευνα απασχόλησης σε 39 χώρες σε όλο τον κόσμο, στην οποία συμμετείχαν 64.000 εργοδότες.
Σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2010, οι προοπτικές προσλήψεων εμφανίζονται βελτιωμένες σε 28 από τις 39 χώρες, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται και οι μεγάλες χώρες της G 7 (Καναδάς, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ιαπωνία, Ηνωμένο Βασίλειο και ΗΠΑ).
Οι χαμηλότερες προοπτικές προσλήψεων αναφέρονται από τους εργοδότες της Ελλάδας, της Τσεχίας, της Αυστρίας, της Ιρλανδίας, της Ισπανίας και της Ρουμανίας.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες