ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

7/12/10

Σιδηροδρομική συνεργασία Βουλγαρίας-Κίνας

Μνημόνιο συνεργασίας στον τομέα των σιδηροδρομικών μεταφορών υπεγράφη μεταξύ της Βουλγαρίας και της Κίνας. Το μνημόνιο φέρει τις υπογραφές του υπουργού Μεταφορών, Τεχνολογίας της Πληροφορικής και των Επικοινωνιών, Αλεξάνταρ Τσβέτκοφ και του υπουργού Σιδηροδρόμων της Κίνας, Λιου Ζιγιούν.
Οι δύο άνδρες υπέγραψαν, σήμερα, το μνημόνιο, στο Πεκίνο, παρουσία του αντιπροέδρου της κινέζικης κυβέρνησης, Ζανγκ Ντεγιάνγκ, τονίζεται σε ανακοίνωση του βουλγαρικού υπουργείου Μεταφορών.
Η συνεργασία των δύο χωρών, όπως ορίζεται από το μνημόνιο, προβλέπει τη διέλευση κατά μήκος των αξόνων μεταφορών της Ευρασίας, με βασικό σημείο «αναφοράς» τη Βουλγαρία, τον εκσυγχρονισμό των
σιδηροδρομικών υποδομών, την ανάπτυξη της έρευνας στον τομέα της σιδηροδρομικής τεχνολογίας, καθώς και την ανάπτυξη σιδηροδρομικών γραμμών υψηλής ταχύτητας.
Οι κ. κ. Τσβέτκοφ και Ζιγιούν συμφώνησαν, επίσης, εμπειρογνώμονες από την Κίνα να αναζητήσουν στη Βουλγαρία ευκαιρίες για την κατασκευή βαγονιών.
Εξάλλου, ο κ. Τσβέτκοφ είχε συνάντηση εργασίας με τον υπουργό Μεταφορών της Κίνας, Λι Σενγκλίν. Οι δύο υπουργοί συμφώνησαν τη σύσταση ομάδας εργασίας, η οποία θα αποτελείται από εμπειρογνώμονες των δύο χωρών. Αποστολή της ομάδας εργασίας είναι η «χαρτογράφηση» των πεδίων διμερούς συνεργασίας στους τομείς των ποτάμιων, ναυτιλιακών και αεροπορικών μεταφορών.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες