ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

4/4/11

"Σίγουρη η μερική χρεοκοπία"


Επανέλαβε την διαπίστωση η γ.γ. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα ότι θα υπάρξει μερική χρεοκοπία και ότι είναι προδιαγεγραμμένη αυτή η πορεία, μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega». Όπως διευκρίνισε, το ΚΚΕ δεν προτείνει την συγκεκριμένη λύση, αλλά την προβλέπει ως «διέξοδο του καπιταλιστικού συστήματος» από την κρίση (Vid)

Μάλλον απαισιόδοξη φαίνεται η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, η οποία μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στον τηλεοπτικό σταθμό του Mega, εκτίμησε ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε μερική χρεοκοπία.. Όπως διευκρίνισε, το ΚΚΕ δεν προτείνει την συγκεκριμένη λύση, αλλά την προβλέπει ως «διέξοδο του καπιταλιστικού συστήματος» από την κρίση.

«Κάποια ανάκαμψη θα γίνει… Θα γίνουν επενδύσεις, αλλά με ανεβασμένη ανεργία, με ανεβασμένο πληθωρισμό και με μείωση μισθών και συντάξεων χωρίς τα αναγκαία επιδόματα, με τους εργαζόμενους να έχουν χάσει κατακτήσεις 35ετίας»  προέβλεψε επίσης, όπως και ότι θα  ακολουθήσει ακόμη μεγαλύτερη κρίση στη συνέχεια.
Η κ. Παπαρήγα ζήτησε να καταργηθεί ο ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης, αλλά και να τοποθετηθεί η κυβέρνηση στη συγκεκριμένη πρόταση.
Σχετικά με τις απολύσεις στις επιχειρήσεις Τύπου του ΚΚΕ («Ριζοσπάστης», «902». «Τυποεκδοτική»),  απάντησε: «Κρίση αυτό σημαίνει. Ότι μια σειρά από επιχειρήσεις, χάνουν πελατεία και φτάνουν  σε ένα αδιέξοδο». Παραδέχθηκε πάντως  ότι το ΚΚΕ διαμαρτύρεται για τις απολύσεις σε άλλες επιχειρήσεις, αλλά υποστήριξε ότι αυτό έχει να κάνει με τους λόγους των απολύσεων, εάν γίνονται για να αυξηθούν τα κέρδη ή για να διασωθεί η εταιρεία, όπως και με το εάν καταβάλλονται αποζημιώσεις.
Η κ. Παπαρήγα δήλωσε ότι τα «γιαουρτώματα» δεν αποτελούν μορφή «ταξικής πάλης», αλλά συμπλήρωσε ότι δεν θα κάνει «μαθήματα πολιτικού καθωσπρεπισμού» στους πολίτες και έκανε λόγο για συστηματική προσπάθεια ενοχοποίησης συγκεκριμένων κομμάτων.
Άσκησε κριτική όμως στον ΣΥΡΙΖΑ για «ελλιπέστατο προβληματισμό» στο ίδιο ζήτημα. Αποκάλυψε μάλιστα ότι κάποια στιγμή «αγανακτισμένοι πολίτες» στην τελευταία απεργία της ΓΣΕΕ, βλέποντας βουλευτικό αυτοκίνητο, πλησίασαν αρχικά με άσχημες διαθέσεις, αλλά όταν έμαθαν πως πρόκειται για την ίδια, απομακρύνθηκαν χωρίς  να προκαλέσουν το παραμικρό επεισόδιο. 
Για το γεγονός πάντως ότι ο κ. Πάγκαλος το τελευταίο διάστημα στρέφεται αποκλειστικά εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ και έχει «ξεχάσει» το ΚΚΕ, εκτίμησε ότι…  «κάτι θα ετοιμάζει».
news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες