ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

4/4/11

«φθοράς και αφθαρσίας»



Μεταξύ «φθοράς και αφθαρσίας» παραμένοντας εγκλωβισμένη στα εγχώρια δημοσιονομικά της αδιέξοδα συνεχίζει να κινείται η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά την στιγμή που η σεναριολογία για την αναδιάρθρωση του χρέους ξαναφουντώνει.

Οι τραπεζικές μετοχές παραμένουν ο μεγάλος «ασθενής» του χρηματιστηριακού ταμπλό πιέζοντας στο ξεκίνημα σήμερα τον βασικό χρηματιστηριακό δείκτη προς τις 1.500 μονάδες.
Από την άλλη πλευρά στις χαμηλότερες κεφαλαιοποιήσεις οι ζημίες και γενικότερα οι απογοητευτικές επιδόσεις των περισσοτέρων εισηγμένων σε συνδυασμό με τις ανησυχίες εν όψει των αποφάσεων της προσεχούς Πέμπτης για τις νέες μετοχές που θα περάσουν το «κατώφλι» της επιτήρησης( και εκτιμώνται ότι θα είναι περισσότερες από 20)και την έναρξη της νέας κατηγορίας της ωριαίας εβδομαδιαίας διαπραγμάτευσης ωθούν τα χαρτοφυλάκια σε ρευστοποιήσεις διαμορφώνοντας μια συνολικότερη αρνητική εικόνα για την αγορά.
Στο -1,20% ο γενικός δείκτης, στις 1.508,34 μονάδες με συναλλαγές 23 εκατ. ευρώ και το σύνολο των μετοχών του 20αρη σε αρνητικό έδαφος. Μεγάλοι αρνητικοί πρωταγωνιστές οι τραπεζικοί τίτλοι με την Πειραιώς να χάνει πάνω από 3,5% στα 1,34 ευρώ, η Alpha με πτώση άνω του 2% κινείται προς τα 4,37 ευρώ, η Eurobank με απώλειες άνω του 2,50% χάνει τα επίπεδα των 4,30 ευρώ.
Στην μετοχή της Εθνικής συνεχίζεται η πλαγιοκαθοδική κίνηση με τον κίνδυνο απώλειας των 6 ευρώ να είναι πλέον ορατός εν μέσω απωλειών άνω του 1,20% και συναλλαγών 590.000 τεμ. Επιπλέον επιβαρυντικό το στοιχείο της απουσίας αναχώματος από τους υπόλοιπους ισχυρούς τίτλους του 20αρη με τους ΟΠΑΠ, ΔΕΗ,ΟΤΕ να χάνουν πάνω από 1%.
Σε αρνητικό έδαφος ως εκ τούτου και η πλειοψηφία των μετοχών που έχουν κάνει πράξη (για την ακρίβεια 70 υποχωρούν έναντι 14 που ενισχύονται) καθώς η ορατότητα για την επόμενη ημέρα στην οικονομία παραμένει ιδιαιτέρως περιορισμένη και η ύπαρξη θετικού καταλύτη αποτελεί είδος προς εξαφάνιση. Η αγορά έχει εισέλθει σε μια φάση αυτοτροφοδοτούμενης πτώσης και το μόνο που μπορεί να βάλει φρένο στην παρατεταμένη πλαγιοκαθοδική τάση είναι μια ισχυρή είδηση κυρίως από το μέτωπο των αποκρατικοποιήσεων που αποτελεί την μοναδική πηγή ενδεχόμενων θετικών εξελίξεων.
www.newscode.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες