ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

4/4/11

Το ΠΑΣΟΚ φοβάται «υποβρύχιες» δηλώσεις Άκη και Γιάννου και η Ν.Δ. καραδοκεί εφησυχασμένη

Του Μανώλη Κυπραίου
Τα… σόναρ των δικαστικών αρχών βρίσκονται πλέον σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα και αναζητούν όλους όσους εμπλέκονται στις παράνομες χρηματοδοτήσεις για τη προμήθεια των 4 υποβρυχίων Τ-214 για το Πολεμικό Ναυτικό.
H Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας εξετάζει την υπόθεση και θα κρίνει αν συντρέχουν λόγοι αποστολής της δικογραφίας για το σκάνδαλο των υποβρυχίων στη Βουλή προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες των πρώην υπουργών του ΠΑΣΟΚ Άκη Τσοχατζόπουλο και Γιάννου Παπαντωνίου.
Στην δικαιοσύνη έχουν κληθεί να καταθέσουν και οι διάδοχοί τους στο υπουργείο
επί κυβερνήσεως Κώστα Καραμανλή, κύριοι Σπήλιος Σπηλιωτόπουλος και Βαγγέλης Μεϊμαράκης, για τους οποίους δεν υπάρχουν όμως στοιχεία εμπλοκής τους σε παράνομες δραστηριότητες.
Η υπόθεση όμως των υποβρυχίων, πέρα από τη δυσωδία της πολιτικής εμπλοκής και τα εκατομμύρια που πήραν «φίλοι» και «ημέτεροι» έχει φέρει και αρκετές αντιπαραθέσεις στο εσωτερικό των δύο μεγάλων κομμάτων.
Στο ΠΑΣΟΚ φοβούνται πως «κάποιος θα μιλήσει». Πολιτικοί στο κυβερνών κόμμα που γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις, ανησυχούν πως ο Ακης Τσοχατζόπουλος ή ο Γιάννος Παπαντωνίου μιλήσουν για «διαδρομές και καταλήξεις» χρημάτων από τις δωροδοκίες προς το ταμείο του ΠΑΣΟΚ.
«Θα είναι μεγάλο πλήγμα για εμάς (ΠΑΣΟΚ) αν αποκαλυφθεί κάτι τέτοιο. Ό,τι μετά και να πούμε για κάθαρση, θα είναι το κύκνειο άσμα μας» δήλωσε χαρακτηριστικά στέλεχος του κυβερνώντος κόμματος, για να συμπληρώσει: «Ο Ακης Τσοχατζόπουλος γνωρίζει αρκετά και ας μην τον υποτιμάμε. Σίγουρα έκανε πολλά λάθη αλλά επειδή τον γνωρίζω δεν θα γίνει ο αποδιοπομπαίος τράγος του ΠΑΣΟΚ. Θα πάρει αρκετούς μαζί του».
Στο ίδιο μήκος κύματος είναι και οι απόψεις που υπάρχουν για τον Γιάννο Παπαντωνίου, τον οποίο θεωρούν όμως «λιγότερο επικίνδυνο» από τον Άκη Τσοχατζόπουλο, χωρίς όμως να μπορούν να εκτιμήσουν τις επόμενες κινήσεις του σε περίπτωση που του απαγγελθούν κατηγορίες ή υπάρξουν αποχρώσεις ενδείξεις που τον εμπλέκουν.
Στη Νέα Δημοκρατία τώρα, θεωρούν στελέχη της πως προσπαθεί η κυβέρνηση να υπάρξει «συμψηφισμός» για το σκάνδαλο εμπλέκοντας πρώην «γαλάζιους» υπουργούς. Ειδικά η άποψη που υπάρχει για τον Σπήλιο Σπηλιωτόπουλος είναι πως, «θα σπάσουν τα μούτρα τους», μιας και στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τον θεωρούν από τους πλέον ακέραιους και τίμιους υπουργούς που πέρασαν.
Αφετέρου, ο ίδιος με ερωτήσεις του στη Βουλή όταν εκτελούσε χρέη τομεάρχη Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας, πριν αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας η Ν.Δ., είχε θέσει κατ’ επανάληψη το ζήτημα του υψηλού κόστους της προμήθειας για τα εν λόγω υποβρύχια.
Πάντως, πηγές του περιβάλλοντος του πρώην υπουργού και βουλευτή Σπήλιου Σπηλιωτόπουλου, τόνισαν πως δεν υπάρχει καμία ανησυχία λόγω της κλήτευσης, αφήνοντας μάλιστα υπονοούμενα πως επειδή ο πρώην υπουργός «έψαχνε πολύ» αυτός ήταν και ο λόγος που κάποιοι από το στενό περιβάλλον του Κώστα Καραμανλή θέλησαν να τον βάλουν στην άκρη.
Όσο για τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, από τη Ν.Δ. απέφυγαν οποιοδήποτε σχόλιο, λέγοντας πως: «ότι έχει να πει θα το πει μόνος του».
Φυσικά η υπόθεση των υποβρυχίων και το «κουβάρι» που πρέπει να ξετυλιχθεί θυμίζει «μίτο της Αριάδνης» και θα δούμε το επόμενο χρονικό διάστημα να εξελίσσονται ιλαροτραγικές καταστάσεις για τι πραγματικά έχει συμβεί, γιατί και η Ελλάδα, όπως αποδεικνύεται έχει το δικό της «βαθύ κράτος»…
  newscode.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες