ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

4/4/11

«Παράθυρο» για πλήρη ιδιωτικοποίηση του ΟΠΑΠ αφήνει ο Π. Γερουλάνος

“Αν είναι συµφέρον της πολιτικής ηγεσίας να πουλήσει το 34% του οργανισμού, τότε θα το κάνουμε. Με τον υπουργό Οικονομικών έχουμε συµφωνήσει ότι αν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προσφέρει ο ΟΠΑΠ στην ελληνική κοινωνία και στην ελληνική οικονομία, τότε πρέπει να τους αξιοποιήσουµε. Και για την ώρα µοιάζει να υπάρχουν”, τόνισε ο Π. Γερουλάνος.
Ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού πρόσθεσε ότι “η θέση µου για τον ΟΠΑΠ δεν εξαρτάται από το γεγονός ότι είναι εποπτευόμενος από το υπουργείο µας, όπως και η θέση µου για τη ∆ΕΗ δεν εξαρτάται από το γεγονός ότι δεν είναι. Τις αποφάσεις µας θα τις πάρουμε µε µόνο κριτήριο τη χρησιμότητα της όποιας ιδιοκτησίας του ∆ηµοσίου για το κοινό συµφέρον”.
Σημείωσε δε ότι αν και πιστεύει πως κάθε οικονοµική δραστηριότητα πρέπει
να ελέγχεται από το κράτος, είτε αυτή είναι ιδιωτική είτε αυτή είναι δηµόσια, τόνισε ωστόσο ότι “το Ελληνικό ∆ηµόσιο έχει αποδειχθεί εξαιρετικά αναποτελεσµατικό τόσο στους ελέγχους των ιδιωτών όσο και στην επιβολή εθνικής στρατηγικής την οποία υπηρετεί η ιδιωτική πρωτοβουλία µέσα από κίνητρα και γι’ αυτό οι εταιρείες που ανήκουν στο ∆ηµόσιο έχουν λειτουργήσει ως αντίβαρο αυτής της αποτυχίας”.
Ο Π. Γερουλάνος εξέφρασε τη διαφωνία του με τη ρήση του Ανδρέου Λοβέρδου, σημειώνοντας ότι “η κυβέρνηση λέει όλη την αλήθεια για την οικονομία και πληρώνει το κόστος”. Όσον αφορά στις επικρίσεις βουλευτών και συγκεκριμένα του Γ. Βούρου, ανέφερε ότι του προκάλεσε έκπληξη η τοποθέτησή του και τόνισε ότι “είναι άλλο πράγµα η πολιτική συζήτηση και αντιπαράθεση που οφείλουµε να κάνουµε και άλλο η προσπάθεια κάποιων τρίτων να το αναγάγουν αυτό σε προσωπική αντιπαράθεση ή θεσµικό ανταγωνισµό µεταξύ υπουργών και βουλευτών. Αυτή η αντιµετώπιση είναι επικίνδυνη διότι υποβαθµίζει το έργο και τη σηµασία του Κοινοβουλίου”.
enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες