ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

29/11/10

4 ύποπτοι για σχέσεις με την Αλ Κάιντα στις φυλακές

Σε ελληνική φυλακή, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, κρατούνται 4 μετανάστες που συνελήφθησαν για διάφορες αιτίες και θεωρούνται ύποπτοι για συμμετοχή τους στην τρομοκρατική οργάνωση Αλ Κάιντα! Για το θέμα οι αρχές τηρούν απόλυτη μυστικότητα. Η πηγή πάντως από την οποία αντλήσαμε τις πληροφορίες είναι αξιόπιστη.
Οι «Πυρήνες της φωτιάς»

Στο μεταξύ οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής εξετάζουν εξονυχιστικά την προκήρυξη με την οποία οι Πυρήνες της Φωτιάς αναλαμβάνουν την ευθύνη για την αποστολή των 14 δεμάτων-βομβών σε Ελλάδα και εξωτερικό, που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα αντιεξουσιαστών. Υποστηρίζουν ότι οι επιστολές-βόμβες ήταν περισσότερες, πλην όμως οι Αρχές δεν τις εντόπισαν. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, οι τρομοκράτες, που για πρώτη φορά αποκαλούνται μέσα από την ίδια την προκήρυξή τους «επαναστατική οργάνωση», θα ξαναχτυπήσουν. Ίσως μάλιστα να έχουμε και επανεμφάνιση της «Σέχτας Επαναστατών», αφού στελέχη της Αντιτρομοκρατικής θεωρούν ότι οι δύο οργανώσεις συνεργάζονται και είναι πολύ πιθανόν στις επιχειρήσεις των «Πυρήνων της Φωτιάς» να παίρνουν μέρος στελέχη της «Σέχτας» και αντίστροφα. Η προκήρυξη, σύμφωνα με τους ίδιους αξιωματικούς, δεν θυμίζει τις παλαιές προκηρύξεις των τρομοκρατών. Έχει διαφορετικό ύφος ενώ οι ιδέες της δεν είναι πρωτόλειες. Αυτό εξηγείται από το γεγονός ότι οι σημερινοί τρομοκράτες είναι φοιτητές, έχουν διαβάσει πολλά βιβλία και έχουν ξεσηκώσει ιδέες. Γι’ αυτό και ο λόγος τους είναι σύγχρονος και δεν έχει σχέση με τον «στιλιζαρισμένο» λόγο του παρελθόντος.

Η νέα γενιά των τρομοκρατών είναι μηδενιστές. Δεν έχουν καμία σχέση με τους παλιούς Μ-Λ (Μαρξιστές-Λενινιστές). Όπως ανέφεραν αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής, 5 μέλη της οργάνωσης «Πυρήνες της Φωτιάς» έχουν εντοπιστεί, οι αρχές γνωρίζουν τα στοιχεία τους και καταζητούνται. Ωστόσο, όπως επισημαίνουν, οι νέοι αυτοί τρομοκράτες δείχνουν από τον τρόπο που δρουν ότι είναι ανεκπαίδευτοι. Αυτό προκύπτει από τον τρόπο που πυροβολούν, ο οποίος δείχνει το χέρι που τρέμει... Απειλούν στην προκήρυξή τους με νέα χτυπήματα εν όψει της δίκης των συντρόφων τους που συνελήφθησαν στη γιάφκα του Χαλανδρίου το φθινόπωρο του 2009 και η οποία έχει προσδιοριστεί για τις 17 Ιανουαρίου. Ο στόχος τους είναι ξεκάθαρος. Προσπαθούν να ασκήσουν ψυχολογική πίεση στους δικαστές και τους παράγοντες της δίκης. Ο τρόπος άλλωστε που στοχοποιούν την υπάλληλο της εταιρείας κούριερ, που σήμανε συναγερμό και έγινε η αιτία να συλληφθούν πρόσφατα οι Τσάκαλος και Αργυρός, είναι ενδεικτικός των προθέσεών τους.

Γιος Βορειοηπειρώτη στη «Σέχτα»!

Να σημειώσουμε, τέλος, ότι έναν μήνα πριν εκραγεί το γκαζάκι έξω από τη Βουλή, κλιμάκιο της ΕΥΠ στη Βόρεια Ελλάδα είχε υποκλέψει τηλεφωνική επαφή στην οποία ακουγόταν μια φωνή που έλεγε «να δεις τι έχει να γίνει στη Βουλή». Το κλιμάκιο είχε ενημερώσει τους αρμόδιους για να έχουν τον νου τους, αλλά η πληροφορία δεν αξιοποιήθηκε. Σύμφωνα, εξάλλου, με άλλες πληροφορίες, στη «Σέχτα Επαναστατών» μετέχει ο γιος βορειοηπειρώτη παράγοντα.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες