29/11/10

Παράταση και πάλι

Για άλλη μια φορά η περαίωση πήρε παράταση, καθώς το υπουργείο υποστηρίζει ότι ελεύθεροι επαγγελματίες, ζητούν περισσότερο χρόνο, για να τακτοποιήσουν τις φορολογικές τους εκκρεμότητες. Τα σενάρια για τη νέα προθεσμία

 
 
Σε ακόμα μία παράταση στην προθεσμία καταβολής των αιτήσεων για την τακτοποίηση των εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων, προχώρησε το μεσημέρι της Δευτέρας, το υπουργείο Οικονομικών.
Ο προηγούμενος προγραμματισμός προέβλεπε την εκπνοή της προθεσμίας για την αποδοχή των εκκαθαριστικών της περαίωσης από τους φορολογούμενους σήμερα, ωστόσο εξαιτίας της περιορισμένης προσέλευσης των επιχειρηματιών και τα μειωμένα έσοδα από τη διαδικασία, το υπουργείο Οικονομικών θα δώσε νέα ημερομηνία.
Ακόμα δεν έχει οριστικοποιηθεί, ωστόσο, το πιθανότερο είναι να δοθεί νέα παράταση έως τις 15 Δεκεμβρίου ή μέχρι το τέλος του έτους.
Ήδη εφορίες και τράπεζες βρίσκονται επί ποδός, προκειμένου να εξυπηρετήσουν φορολογουμένους που προσέρχονται την τελευταία στιγμή για να προκαταβάλλουν το 20% του φόρου και να μπουν στην ρύθμιση.
Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Οικονομικών, τα αιτήματα τα παραγωγικών φορέων, επιχειρήσεων και υπηρεσιακών στελεχών, για περαιτέρω παράταση των προθεσμιών περαίωσης "έπεσαν βροχή".
Υπενθυμίζεται πως η περαίωση των ανέλεγκτων φορολογικών υποθέσεων είναι προαιρετική, ωστόσο αποτελεί την τελευταία ευκαιρία για τους φορολογούμενους να γυρίσουν οριστικά σελίδα στις σχέσεις τους με την Εφορία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες