29/11/10

Κοινή προπαγάνδα

Για κατασκευασμένα έγγραφα και διαρροή με πολιτικό στόχο, έκανε λόγο ο πρόεδρος του Ιράν Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ. Τόνισε ότι παρά τις "αποκαλύψεις" δεν θα επηρεαστούν οι σχέσεις της Τεχεράνης με τις αραβικές χώρες
 
Το Ιράν θεωρεί ότι τα χιλιάδες αμερικανικά έγγραφα που διέρρευσαν από τον ιστότοπο Wikileaks είναι "άνευ αξίας" και δεν πρόκειται να έχουν επιπτώσεις στις σχέσεις της Τεχεράνης με τις αραβικές χώρες.
"Οι χώρες της περιοχής έχουν όλες φιλικές σχέσεις μεταξύ τους. Αυτός ο θόρυβος δεν θα έχει επιπτώσεις στις σχέσεις των χωρών", υποστήριξε σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στην Τεχεράνη ο Ιρανός πρόεδρος Μαχμούντ Αχμαντινεζάντ.
Σύμφωνα με τον Ιρανό πρόεδρο, δεν υπήρξε διαρροή εγγράφων γιατί "κάποιο τμήμα της αμερικανικής κυβέρνησης τα κατασκεύασε".
"Αποτελούν τμήμα μιας εκστρατείας στον πόλεμο της παραπληροφόρησης κατά του Ιράν, αλλά δεν θα έχουν το επιθυμητό πολιτικό αποτέλεσμα", είπε, και πρόσθεσε: "Δεν πιστεύουμε ότι οι πληροφορίες αυτές διέρρευσαν. Νομίζουμε ότι είχε οργανωθεί η διαρροή τους σε τακτική βάση και ότι οι στόχοι που επιδιώκονται είναι πολιτικοί", πρόσθεσε.
Σύμφωνα με κάποια από τα έγγραφα που διέρρευσαν, η Σαουδική Αραβία και το Μπαχρέιν παρότρυναν τις Ηνωμένες Πολιτείες να σταματήσουν το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν με οποιοδήποτε τρόπο, ακόμη και με στρατιωτική επίθεση.
"Δεν παίρνουμε αυτά τα έγγραφα στα σοβαρά και δεν θα έχουν επιπτώσεις στις σχέσεις μας", τόνισε ο Αχμαντινετζάντ.

ΠΗΓΗ
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες