ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

29/11/10

Συνιστούν ψυχραιμία

Να υποβαθμίσουν τις αποκαλύψεις του Wikileaks, επιχειρούν οι χώρες. Αξιωματούχοι εκφράζουν τη λύπη τους, ωστόσο σημειώνουν ότι δεν πρόκειται να επηρεαστεί ουσιαστικά η πολιτική τους απέναντι στις ΗΠΑ
 
 
 
Παγερά αδιάφοροι εμφανίζονται  οι ηγέτες ανά τον κόσμο δείχνοντας ψύχραιμοι απέναντι στις αποκαλύψεις του Wikileaks. Ήδη η Καμπούλ χαρακτηρίζει ατυχή τη δημοσίευση των εγγράφων για το Αφγανιστάν τονίζοντας ότι δεν θα επηρεάσει τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.
Τα έγγραφα που αποκαλύφθηκαν  περιγράφουν τον αφγανό πρόεδρο Καρζάι ως "αδύναμο" και τον αδελφό του Άχμεντ Ουάλι ως διεφθαρμένο βαρόνο των ναρκωτικών αλλά αυτό δε πρόκειται να έχει αντίκτυπο στις στρατηγικές σχέσεις μεταξύ των ΗΠΑ και του Αφγανιστάν, δήλωσε ο εκπρόσωπος του αφγανού προέδρου Ουαχίντ Όμερ σε συνέντευξη Τύπου στην Καμπούλ.
Προσέθεσε δε ότι οι υπηρεσίες του εξακολουθούν να μελετούν τους φακέλους. "Δεν έχουμε βρει μέχρι στιγμής πράγματα που να είναι αληθινά σημαντικά, τα οποία θα προκαλούσαν την αντίδρασή μας αν τα βρίσκαμε", τόνισε ο Όμερ.
Σε ερώτηση για τις επικρίσεις που διατυπώνονται για τον πρόεδρο Καρζάι, ο οποίος περιγράφεται ως ένας "αδύναμος ηγέτης" σε ένα από τα έγγραφα που δόθηκαν στη δημοσιότητα, ο Όμερ απάντησε ότι τα σχόλια αυτού του είδους δεν είναι "κάτι καινούργιο"."Ο πρόεδρος θα συνεχίσει να κάνει αυτό που πιστεύει ότι είναι καλύτερο για το Αφγανιστάν", σημείωσε.
Γερμανία ΗΠΑ: "Οι σχέσεις μας είναι υγιείς"
Την ίδια γραμμή κρατά και ο εκπρόσωπος της Γερμανίδας καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ ο οποίος δήλωσε σήμερα ότι η δημοσίευση των εμπιστευτικών αμερικανικών διπλωματικών τηλεγραφημάτων δεν έβλαψε τις σχέσεις μεταξύ Γερμανίας και ΗΠΑ.
Οι σχέσεις μεταξύ Βερολίνου και Ουάσινγκτον είναι "υγιείς, στενές και δεν σκιάστηκαν κατά κανέναν τρόπο από τη δημοσίευση αυτή", σημείωσε ο Στέφεν Ζάιμπερτ.
Ρωσία: "Δεν πρόκειται για τραγωδία"
Παράλληλα και η Ρωσία εξέφρασε σήμερα τη λύπη της μετά τη δημοσίευση των εγγράφων αυτών από τη WikiLeaks, αλλά σημείωσε ότι δεν αποτελεί και καμιά τραγωδία.
"Αισθανόμαστε λύπη και ενόχληση", δήλωσε ρώσος αξιωματούχος που πρόσκειται στους διπλωματικούς κύκλους και ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί. "Δεν είναι τραγωδία", προσέθεσε ωστόσο η ίδια πηγή.
Σύμφωνα με τα έγγραφα που δόθηκαν στη δημοσιότητα, αμερικανοί διπλωμάτες μιλούν για τη Ρωσία ως ένα "εν δυνάμει μαφιόζικο κράτος" και χαρακτηρίζουν τον πρόεδρό της Ντμίτρι Μεντβέντεφ "ασήμαντο και διστακτικό".
"Η διπλωματία στηρίζεται στην εμπιστοσύνη, μερικές φορές λέγονται πράγματα τα οποία δεν λέγονται παρουσία του Τύπου", συνέχισε η ίδια πηγή, υπογραμμίζοντας ότι οι ρώσοι διπλωμάτες ήταν "πιο προσεκτικοί".

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες