ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

1/12/10

Πολύ κοντά σε συμφωνία συγχώνευσης Ελευσίνα και ΕΝΑΕ!

"Βρισκόμαστε πολύ κοντά σε συμφωνία με τον όμιλο Νεωρίου και Ελευσίνας για τη δημιουργία Ενιαίου Ναυπηγικού Φορέα" δήλωσε πριν λίγο μιλώντας σε συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου ο Ισκαντάρ Σάφα, πρόεδρος της Privinvest, η οποία έχει αναλάβει εδώ και μερικές εβδομάδες την τύχη των ΕΝΑΕ.   Όπως αναφέρουν απόλυτα έγκυρες πηγές του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας στο defencenet.gr, σε συνάντηση χθές το απόγευμα των δύο ισχυρών ανδρών Ελευσίνας και ΕΝΑΕ, Νίκου Ταβουλάρη και Ισκαντάρ Σάφα, στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας "υπό την επίβλεψη" του υπουργού Εθνικής Άμυνας Ευάγγελου Βενιζέλου οι δύο άντρες συμφώνησαν σε ένα γενικό πλαίσιο, ας το πούμε "οδικό χάρτη", ενεργειών που θα μπορούσε να οδηγήσει στο ποθούμενο αποτέλεσμα, δηλαδή στη δημιουργία ενός ισχυρού ναυπηγικού φορέα, του ισχυρότερου στην ανατολική Μεσόγειο, ικανού να αναλάβει όλο το ναυπηγικό πρόγραμμα του Πολεμικού Ναυτικού και να σταθεί με αξιώσεις στη διεθνή αγορά ναυπηγήσεων.

Φυσικά, όπως είδαμε και στην περίπτωση αγοράς των ΕΝΑΕ, έχουμε να δούμε
πολλά ακόμη "επεισόδια" και τίποτε δεν έχει τελειώσει. Αν δεν υπάρξει βούληση, αποφασιστικότητα και ευελιξία και από τις δύο πλευρές πολύ δύσκολα θα φτάσουμε σε συμφωνία.

Όπως αναφέρουν πηγές του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας "ο μεν Ταβουλάρης δεν πρόκειται να υποκύψει σε κάτι που πιθανόν να θεωρηθεί επιχειρηματικός εκβιασμός (σ.σ. άλλωστε έχει μαζί του τον κολοσσό της DCNS και ένα πολύ ισχυρό συμβόλαιο ναυπήγησης των FREMM), αλλά και ο Σάφα πρέπει να συνεχίσει να επενδύει στην Ελλάδα για να φανεί αξιόπιστος".
Το πιο σημαντικό στοιχείο όλων είναι ότι τυχόν συμφωνία των δύο ομίλων, ανοίγει το δρόμο για την ταχύτερη δυνατή υλοποίηση του προγράμματος ναυπήγησης των φρεγατών FREMM.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες