ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

1/12/10

Πανικός στο Πεντάγωνο

Ακόμα και αν αλλάξουν οι κανόνες ασφαλείας, δεν θα μπορούσε να αποτραπούν στο μέλλον νέες διαρροές απόρρητων εγγράφων, σύμφωνα με εκπρόσωπο του Πενταγώνου. Ο ανθρώπινος παράγοντας που ανατρέπει τα δεδομένα.

 
 
Η εφαρμογή των νέων διαδικασιών που θα αποτρέπουν το παράνομο ‘κατέβασμα’ από το Ιντερνέτ ευαίσθητων δεδομένων, όπως η πρόσφατη αποκάλυψη αμερικανικών διπλωματικών εγγράφων, δεν εγγυάται την ασφάλεια απέναντι σε μελλοντικές διαρροές, παραδέχθηκε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου.
Οι διαδικασίες αυτές είναι τεχνικής φύσεως, τόνισε ο συνταγματάρχης Ντέιβ Λάπαν, τονίζοντας πως
δεν έχει εξετασθεί η αλλαγή των κριτηρίων για την παροχή αδείας στα πρόσωπα που μπορούν να έχουν πρόσβαση στα προστατευμένα πληροφοριακά δίκτυα.
Αν και ο ιστότοπος Wikileaks δεν αποκαλύπτει πώς κατόρθωσε να περιέλθουν στην κατοχή του πάνω από 250.000 έγγραφα της αμερικανικής διπλωματίας, οι υποψίες πέφτουν πάνω σε έναν απλό στρατιώτη, τον Μπράντλεϊ Μάνινγκ, έναν αναλυτή πληροφοριών, που χάρις σε αυτή του την ιδιότητα είχε πρόσβαση σε προστατευμένο κυβερνητικό δίκτυο.
"Η ιδέα είναι πως όσα πρόσωπα είχαν άδεια, που είχαν υποβληθεί στις διαδικασίες για να τους δοθεί άδεια πρόσβασης σε διάφορα επίπεδα εμπιστευτικών πληροφοριών, δεν πρόκειται να καταχρασθούν της εμπιστοσύνης με την οποίαν τους έχουν περιβάλλει", τόνισε ο Λάπαν.
"Και νέες διαδικασίες είχαν εφαρμοσθεί αυτόν τον χρόνο για να αποτραπούν νέες διαρροές, όμως είναι προσωπική ευθύνη του καθενός να τις ακολουθήσει", πρόσθεσε ο ίδιος.
Για τον ίδιον εκπρόσωπο, "είναι αδύνατον να γνωρίζουμε" πότε ένας εργαζόμενος θα μπορούσε να διαρρεύσει αυτά τα δεδομένα.
"Συνεπώς δεν μπορώ να σας εγγυηθώ πως αυτό δεν πρόκειται να ξανασυμβεί, όμως είναι βέβαιο πως οι προστασίες και οι διαδικασίες που έχουν τεθεί σε εφαρμογή μειώνουν τον κίνδυνο", τόνισε ο συνταγματάρχης Λάπαν, ο οποίος αναφέρθηκε στη δύσκολη "ισορροπία" ανάμεσα στην ασφάλεια και στην διάδοση των πληροφοριών.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες