ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

1/12/10

Δολοφόνησε κρατούμενο

Κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία από πρόθεση, είναι ένα 20χρονος Αμερικανός στρατιώτης, που φέρεται να σκότωσε εν ψυχρώ μέσα στο κελί του κρατούμενο Αφγανό, την ώρα που κοιμόταν.

 
Με την κατηγορία για φόνο εκ προμελέτης κατηγορείται ο Αμερικανός στρατιώτης Ντέιβιντ Λόρενς, ο οποίος σκότωσε ένα μέλος των Ταλιμπάν την ώρα που κοιμόταν φυλακισμένος στο κελί  του στις 17 του περασμένου Οκτωβρίου.
Την κατηγορία την απήγγειλε χτες ο στρατιωτικός εισαγγελέας και ο πρόεδρος της έδρας αναμένεται να αποφασίσει εάν ο 20χρονος Αμερικανός στρατιώτης θα δικαστεί .

Από την πλευρά του ο δικηγόρος του στρατιώτη, Τζέιμς Κούλπ υποστήριξε ότι ο 20χρονος δεν είναι διανοητικά ικανός να παραστεί σε δίκη καθώς παίρνει φαρμακευτική αγωγή επειδή πάσχει από σχιζοφρένεια και κατάθλιψη.
Ο δικηγόρος του έκανε επίσημε ένσταση προς το δικαστήριο ζητώντας να γίνει έρευνα για την ψυχική υγεία του πελάτη του.
Ο Ταγματάρχης Τζόρτζ Μπούσελ, ένας από τους εισαγγελείς, δήλωσε ότι ο 20χρονος, έπαθε κατάθλιψη καθώς δεν μετακινήθηκε πίσω στην μονάδα που είχε κατά τη διάρκεια της πολέμου στο Αφγανιστάν.
"Ο στρατιώτης Λόρενς, έδειξε υπερβάλλον ζήλο στο να σκοτώσει τους κακούς και αυτό τον οδήγησε στο να σκοτώσει τον κρατούμενο" αναφέρει ο Μπούσελ.
Δυο από τους στρατιώτες που φρουρούσαν το Λόρενς κατά τη διάρκεια της συλλήψεις του στο Αφγανιστάν ισχυρίστηκαν ότι του πρότεινε ο δικηγόρος τους να "κάνει τον τρελό" για να γλυτώσει απ ο τη φυλακή.
Ένας γιατρός της διορίας του 20χρονου ανέφερε ότι πριν τον πυροβολισμό  ενεργούσε παράξενα και μερικές φορές γελούσε και αστειευόταν. Επίσης τόνισε ότι τον είδε αναστατωμένο καθώς ένας φίλος του είχε σκοτωθεί κατά τη διάρκεια μιας μάχης.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες