ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

1/12/10

"Να πληρώσουν και οι έχοντες"

Ιδιαίτερα αιχμηρός ήταν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σχετικά με τους έχοντες στην Ελλάδα και τόνισε την ανάγκη να βάλουν το χέρι στην τσέπη και να συμβάλλουν στην κρίση που προς το παρόν πλήττει μόνον μισθωτούς και συνταξιούχους. "Εχουν καβούρια στις τσέπες" είπε.

 
 
Μία επισήμανση με μεγάλη σημασία έκανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας χθες, κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ Γιάννη Παναγόπουλο.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε μπροστά στους δημοσιογράφους που ήταν παρόντες στην αρχή της συνάντησης με τον Γιάννη Παναγόπουλο, ότι την κρίση πρέπει να την πληρώσουν και οι έχοντες, καθώς η πίεση που έχει ασκηθεί στους μισθωτούς και τους συμβασιούχους, έφθασε στα όριά της.
Επισημαίνοντας ότι ο πόνος όσων πλήττει η κρίση είναι αβάσταχτος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
τόνισε με νόημα κρίνοντας εμμέσως τις αποφάσεις της κυβέρνησης, πως αυτό που θα θεωρούσε δίκαιη πράξη σε καιρό κρίσης είναι και η συνεισφορά όσων έχουν την οικονομική επιφάνεια:
"Νομίζω ότι θα ήταν μια δίκαιη συμπεριφορά, από τους κρατούντες να πιέσουν και τους έχοντες να ανοίξουν το πορτοφόλι τους. Γιατί φοβάμαι ότι πολλοί από τους έχοντες έχουν καβούρια μέσα στην τσέπη", είπε χαρακτηριστικά ο Κ.Παπούλιας.
Τόνωσε δε ότι υπάρχει μια κόκκινη γραμμή, κάτω από την οποία δεν μπορεί κανείς να πιέσει τους εργαζόμενους και τους μισθωτούς. 
Ειδικά για το συνδικαλιστικό κίνημα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αναγνώρισε την αποφασιστική συμβολή στη μάχη για να ξεπεραστεί η κρίση που πλήττει τη χώρα, απέδωσε τις μάχες που δίνουν οι εργατικές οργανώσεις στην κρισιμότητα της περιόδου και τόνισε:
"Εσείς δίνετε τη μάχη, όλοι μας δίνουμε τη μάχη, καταλαβαίνουμε όλοι ότι αυτή η δύσκολη περίοδος μόνο με αγώνες μπορεί να ξεπεραστεί, αγώνες μέσα στα πλαίσια της δημοκρατίας και της κοινωνικής συνοχής. Εύχομαι και ελπίζω οι αγώνες σας να έχουν θετικό αποτέλεσμα".
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ αναγνώρισε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας περιέγραψε την κατάσταση με ακρίβεια, και πρόσθεσε:
"Ξέρουμε τη δύσκολη κατάσταση της χώρας. Αλλά θεωρούμε ότι ελήφθησαν και λαμβάνονται ακόμη μέτρα τα οποία είναι κοινωνικά άδικα και η κατανομή των βαρών γίνεται άνισα. Και οι έχοντες και κατέχοντες όχι μόνο δεν πληρώνουν, αλλά φτιάχνουν και θεωρίες για να αποφύγουν τις δικές τους ευθύνες και τη συμμετοχή στην αντιμετώπιση της κρίσης" είπε ο Γιάννης Παναγόπουλος.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες