ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

1/12/10

Ξεκινούν ολοήμερα νοσοκομεία

Με ενστάσεις για το κόστος λειτουργίας ξεκινά από σήμερα η εφαρμογή της ολοήμερης λειτουργίας σε 25 νοσοκομεία σε όλη την Ελλάδα. Το νέο ωράριο, η λίστα με τα νοσοκομεία και η πρόταση για το "νομιμο φακελάκι".
 
 
Πρεμιέρα σήμερα για τον θεσμό της ολοήμερης λειτουργίας 25 δημόσιων νοσοκομείων, μέσω τις οποίας οι πολίτες θα μπορούν να εξετάζονται μετά τις δύο το μεσημέρι και μέχρι τις 10 το βράδυ.
Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση, σύντομα θα ενταχθούν διαγνωστικές και εργαστηριακές εξετάσεις, με την προσδοκία να αυξηθούν και τα έσοδα για το ΕΣΥ, που θα πάρει κομμάτι από την πίτα του ιδιωτικού τομέα.
Το υπουργείο Υγείας σχεδιάζει να λειτουργούν όλη μέρα οι αξονικοί και οι μαγνητικοί τομογράφοι, καθώς και οι κάμερες που χρησιμοποιούνται σε εξετάσεις πυρηνικής ιατρικής.
Αφού δοκιμαστεί η ολοήμερη λειτουργία, αναμένεται να ακολουθήσει η ένταξη και των ολοήμερων χειρουργικών επεμβάσεων, καθώς προς το παρόν εκκρεμεί η κοστολόγησή τους (αμοιβή γιατρού, μέρες νοσηλείας, υλικά κλπ).
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Τα Νέα", στο τραπέζι έχει πέσει πρόταση από στελέχη του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας για νομιμοποίηση της έξτρα αµοιβής των γιατρών από τους ασθενείς που επιλέγουν τον χειρουργό τους.
Προτείνουν μάλιστα να παραχωρηθεί το 10% των κλινών των ολοήµερων νοσοκοµείων για την νοσηλεία ασθενών που επιµένουν να χειρουργηθούν από συγκεκριµένο γιατρό, του οποίου η αμοιβή θα δηλώνεται και το 50% θα πηγαίνει στο κράτος.
Τα ταμεία θα καλύπτουν το κόστος
Όσον αφορά τον τρόπο πληρωμής, των εξετάσεων και των επεμβάσεων, που θα γίνονται πέραν του ωραρίου, οι ασθενείς θα καλύπτονται από τα Ταμεία τους, ενώ όσοι δεν έχουν ασφάλεια θα πληρώνουν με δικά τους χρήματα.
Το ζήτημα που δημιουργείται είναι ότι θα υπάρξει επιπλέον επιβάρυνση των ασφαλιστικών ταμείων, αν και το υπουργείο Υγείας απαντά ότι δεν προκαλείται έλλειμμα, καθώς τα χρήματα από το κράτος, πάνε στο κράτος.
Τα ολοήμερα νοσοκομεία
Τα 25 νοσοκομεία στα οποία τίθεται σε εφαρμογή από σήμερα το ολοήμερο ωράριο είναι τα εξής:
*"Αγία Σοφία"
*"Αγλαΐα Κυριακού"
*"Ευαγγελισµός"
*ΚΑΤ
*"Αγιος Σάββας",
*"Γ.Γεννηµατάς" Αθήνας
*"Ερυθρός"
*"Κρατικό Νίκαιας"
*"Τζάνειο"
*"Αττικόν"
*"Μεταξά"
*"Θριάσιο"
*"Παπανικολάου"
*"Παπαγεωργίου"
*"ΑΧΕΠΑ"
*Αλεξανδρούπολης
*"Θεαγένειο"
*Καβάλας
*Λάρισας
*Βόλου
*Γενικό Ηρακλείου
*Γενικό Χανίων
*Τα πανεπιστημικά νοσοκομεία Ρίου, Ιωαννίνων και Ηρακλείου

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες