ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

1/12/10

Πείσμα για κάπνισμα

Τροπολογία με την οποία θα επιτρέπει στους Επιθεωρητές Δημόσιας Υγείας να επιβάλλουν πρόστιμα στους παραβάτες της καπνοαπαγόρευσης θα καταθέσει το υπουργείο Υγείας. Συνεχίζουν να καπνίζουν ανενόχλητοι οι πολίτες σε μπαρ, εστιατόρια και καφέ.

 
 
Την ώρα που ο νόμος για την καθολική απαγόρευση του καπνίσματος στους δημόσιους χώρους, καταστρατηγείται στην πράξη καθημερινά, το υπουργείο Υγείας ρίχνει στη μάχη ειδική ομάδα, που θα καταλογίζει πρόστιμα στους παραβάτες.
Ως μήνας αξιολόγησης της εφαρμογής του νέου μέτρου, είχε οριστεί ο Δεκέμβριος και τα αποτελέσματα μέχρι στιγμής είναι πενιχρά.

Μέχρι στιγμής μέσα σε τρεις μήνες, έχουν επιβληθεί μόλις 500 πρόστιμα, παρά το γεγονός, ότι ιδιοκτήτες εστιατορίων και μπαρ, έχουν στην πράξη ακυρώσει το νόμο.
Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, δεν είναι ικανοποιημένη με τα αποτελέσματα και έτσι την επόμενη εβδομάδα, αναμένεται η κατάθεση τροπολογίας που θα επιτρέπει στους Επιθεωρητές Δημόσιας Υγείας να κόβουν πρόστιμα στους παραβάτες.
Το υπουργείο Υγείας επιμένει ότι ο νόμος θα εφαρμοστεί κανονικά, ωστόσο μετά τις αντιδράσεις, που εκφράστηκαν με πλήρη ανυπακοή, εξετάζεται να υπάρξουν αλλαγές και εξαιρέσεις για δημόσιους χώρους, όπου δεν συχνάζουν ανήλικοι.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες