ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

1/12/10

Πώς θα επιδοτηθούν οι εργοδότες για να μην κάνουν απολύσεις

Οδηγίες για την επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών στους εργοδότες που εντάσσονται στο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για τη διατήρηση 400.000 θέσεων μισθωτής εργασίας, περιλαμβάνει σχετική εγκύκλιος του ΙΚΑ.
Η επιδότηση καλύπτει το 100% της εργοδοτικής εισφοράς για 200.000 εργαζόμενους με την προϋπόθεση ότι θα επωφεληθούν άλλοι 200.000 και δεν θα γίνουν απολύσεις για 18 μήνες.
Για παράδειγμα ένας εργοδότης που απασχολεί 50 εργαζόμενους θα επιδοτηθεί στο 100% για τις εισφορές των 25 εργαζομένων, με την προϋπόθεση ότι θα μείνουν στις θέσεις τους οι άλλοι 25. Η επιδότηση εισφορών καλύπτει μέχρι 80 εργαζόμενους και σε αυτή την περίπτωση η προστασία των θέσεων εργασίας δεν θα έχει περιορισμό, που σημαίνει ότι μια επιχείρηση με 200 εργαζόμενους θα επιδοτηθεί μεν για τους 80, αλλά θα πρέπει να τους κρατήσει όλους στις θέσεις τους. Εμφαση δίνεται σε εργαζόμενους ηλικίας 50 ετών και άνω και
σε εργαζόμενους με αναπηρίες. Η επιδότηση των εργοδοτικών εισφορών καλύπτει την
κύρια και επικουρική ασφάλιση (μικτή, «βαρέα», επαγγελματικό κίνδυνο, ΟΕΚ, Εστία) αλλά δεν υπολογίζεται επί του συνόλου των αποδοχών που λαμβάνει ένας εργαζόμενος, καθώς μπαίνει πλαφόν που σύμφωνα με τη σχετική υπουργική απόφαση, ορίζεται ως εξής:
* για τα άτομα με αναπηρία λαμβάνονται οι μηνιαίες ακαθάριστες αποδοχές μέχρι του ύψους των 2.000 ευρώ
• * για εργαζόμενους ηλικίας 50 ετών και άνω η επιδότηση καλύπτει αποδοχές μέχρι τα 1.800 ευρώ
• * για τους κοινούς εργαζόμενους, ο εργοδότης επιδοτείται με το 100% της εισφοράς για μισθό ώς τα 1.300 ευρώ. Κατά τη διάρκεια του προγράμματος πρέπει να υπάρχουν 20 τουλάχιστον ημέρες ασφάλισης. 
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες