ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

1/12/10

Ο γερουσιαστής κλειδί

Τη θέση, που στο παρελθόν κατείχε στη Γερουσία ο Μπαράκ Ομπάμα, κατέλαβε και επισήμως ο Μαρκ Κερκ. Πλέον το έργο της κυβέρνησης των ΗΠΑ, δυσκολεύει, καθώς θα πρέπει να ψηφίζουν τα νομοσχέδια και οι ρεπουμπλικανοί
 
 
Ο ρεπουμπλικανός Μάρκ Κερκ κατέλαβε χθες τη θέση που κατείχε στη Γερουσία αντιπροσωπεύοντας την Πολιτεία του Ιλινόις ο Μπαράκ Ομπάμα, έπειτα από την ανάδειξή του στις ενδιάμεσες εκλογές της 2 Νοεμβρίου, οι οποίες κατέγραψαν έναν θρίαμβο για τη συντηρητική πτέρυγα.
Η έλευση του Κερκ, ο οποίος χθες ορκίσθηκε ενώπιον του αντιπροέδρου Τζο Μπάιντεν αλλάζει τις ισορροπίες στο Σώμα υπέρ των αντιπάλων του προέδρου.
Πλέον οι Δημοκρατικοί διαθέτουν μία ανεπαρκή πλειοψηφία 58 Γερουσιαστών, συμπεριλαμβανομένων και των δύο ανεξάρτητων που συνήθως ψηφίζουν υπέρ τους. Οι Ρεπουμπλικανοί πλέον αριθμούν 42 Γερουσιαστές.

Με την εκλογή του Κερκ σημαίνει πως οι Δημοκρατικοί θα έχουν πλέον ανάγκη από τουλάχιστον δύο ρεπουμπλικανούς αντιπροσώπους για να φθάσουν στην απαιτούμενη πλειοψηφία των 60 ψήφων για να περάσουν ορισμένα κρίσιμα νομοσχέδια.
Τον Ιανουάριο άλλοι πέντε Γερουσιαστές θα έλθουν να προστεθούν στις τάξεις των Ρεπουμπλικανών. Συνεπώς οι Δημοκρατικοί θα έχουν λιγότερες έδρες, χωρίς όμως να χάνουν την πλειοψηφία.
Ο Κέρκ, πρώην βουλευτής στη Βουλή των Αντιπροσώπων, κέρδισε τις ειδικές εκλογές για την πλήρωση της χηρεύουσας έδρας του Ομπάμα για το εναπομείναν διάστημα της θητείας του. Από τον Ιανουάριο θα ξεκινήσει την κανονική εξαετή θητεία του ως Γερουσιαστής.
Ο Μαρκ Κερκ θα αντικαταστήσει τον Γερουσιαστή Ρόλαντ Μπέρις, ο οποίος συμπλήρωνε την έδρα μέχρι τις εκλογές. Μετά την αναχώρηση του Μπέρις, στην αμερικανική Γερουσία δεν υπάρχει πλέον κανένας εκλεγμένος μαύρος.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες