ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

1/12/10

Τιμήθηκε στο Οικουμενικό Πατριαρχείο ο Χρόνης Αηδονίδης

Μετά από πρόταση των Μητροπολιτών της Αλεξ/πόλεως και του Διδυμοτείχου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 
ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ 
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ


Με την ευκαιρία της μνήμης του Αγίου Αποστόλου Ανδρέα του Πρωτοκλήτου, ιδρυτού της
Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως και της Θρονικής εορτής του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός επικεφαλής ομίλου προσκυνητών, μετέβη στην Κωνσταντινούπολη κατά το διήμερο 29 και 30 Νοεμβρίου.


Το απόγευμα της 29 Νοεμβρίου οι προσκυνητές και ο Σεβασμιώτατος μετέβησαν στον Ιερό Πατριαρχικό Ναό του Αγ. Γεωργίου στο Φανάρι όπου τελέστηκε Εσπερινός χοροστατούσης της Α. Θ. Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου. 

Μετά το τέλος της ακολουθίας ο Παναγιώτατος προεχείρησε σε Άρχοντα υμνωδό του Οικουμενικού Πατριαρχείου τον εκ Καρωτής Διδυμοτείχου καταγόμενο Μουσικολογιώτατο κ. Χρόνη Αηδονίδη. Αμέσως μετά ακολούθησε εκδήλωση προς τιμήν του Χρόνη Αηδονίδη στο Προξενείο της Ελλάδος στην Κωνσταντινούπολη, την οποία παρακολούθησαν ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Δαμασκηνός και οι προσκυνητές.

Την επόμενη ημέρα 30 Νοεμβρίου επί τη εορτή του Αγίου Ανδρέου, τελέστηκε Πατριαρχική και Συνοδική Θεία Λειτουργία στον Ι. Ναό Αγ. Γεωργίου στο Φανάρι.

Το μεσημέρι η Α. Θ. Π. ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος παρέθεσε γεύμα προς τιμήν των Αρχιερέων και των επισήμων στο οποίο παρακάθηθε και ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Δαμασκηνός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες