ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

1/12/10

Αρχιεπισκοπική άρνηση

Όχι στην κατάργηση του τμήματος της Κοινωνικής Θεολογίας είπε και ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, με επιστολή του προς την υπουργό Παιδείας αλλά και τον αρμόδιο υφυπουργό, Γ. Πανάρετο.
 
Εναντίον της κατάργησης του τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας, τάσσεται ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος με επιστολή του προς την υπουργό Παιδείας Α. Διαμαντοπούλου και τον υφυπουργό Γ. Πανάρετο.
“Φρονούμε “ επισημαίνει “ ότι ο σεβασμός των κόπων των οικογενειών τους, οι αγωνίες και ο μόχθο
ς των ιδίων και η ευθύνη μας για το μέλλον τους δεσμεύει στην προσπάθεια ευρέσεως της καλύτερης δυνατής λύσεως με απόλυτο κριτήριο την επ΄ωφελεία και πάντως όχι προς ζημίαν τους διαχείριση του θέματος.”
Και καταλήγει ο αρχιεπίσκοπος:
“Σήμερα, που το έλλειμμα ανθρωπιστικής παιδείας υποβαθμίζει την ποιότητα του κοινωνικού μας βίου η κατάργηση ενός Πανεπιστημιακού Τμήματος, όπως της Κοινωνικής Θεολογίας, προφανώς αποδυναμώνει ακόμη περαιτέρω το πολιτισμικό μας γίγνεσθαι.
Με τη βεβαιότητα ότι θα χειριστείτε το όλο ζήτημα με την δέουσα σύνεση και με την εγνωσμένη εμπειρία σας στα ακαδημαϊκά θέματα παρακαλούμε να μην επιμείνετε στην κατάργηση του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας αλλά να βοηθήσετε ώστε οι Θεολογικές σπουδές στον τόπο μας να βελτιωθούν και να αναβαθμισθούν".

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες