ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

1/12/10

Δικαίωση με δισ. δολάρια

Δικαιώνονται μετά από αγώνες, Ινδιάνοι και έγρωμοι αγρότες στις ΗΠΑ με την απόφαση του Κογκρέσου να χορηγήσει 4,6 δισ. δολάρια για τις διακρίσεις που υπέστησαν.


 
 
Μεγάλη νίκη για τις μειονότητες  είναι  η ψήφιση από το Κογκρέσο του νόμου για την πληρωμή ομάδας Ινδιάνων γαιοκτημόνων και μαύρων αγροτών με 4,6 δισ. δολάρια για τις διακρίσεις που υπέστησαν
Για πάρα πολλά χρόνια περίμεναν από την Ουάσιγκτον να τους δικαιώσει για  αντιμετώπιση του αιτήματος τους για κακομεταχείριση. Με αυτό το νομοσχέδιο το Κογκρέσο αναμένεται να διαθέσει το ποσό για να διευθετήσει τους ιστορικούς ταξικούς αγώνες αυτών των μειονοτήτων.

Το μέτρο  ψηφίστηκε από το Σώμα με  256 ψήφους υπέρ και 152 κατά  και τώρα θα πάει στον Πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος υποσχέθηκε κατά τη διάρκεια της εκστρατείας του για να εργαστεί προς την επίλυση των μακροχρόνιων διαφορών, για να το υπογράψει.
Σε δήλωσή του, ο Ομπάμα χαιρέτισε την υπερψήφιση  του νομοσχεδίου και είπε ότι θα συνεχίσει να εργάζεται για την επίλυση άλλων καταγγελιών και  ιστορικών διακρίσεων, από γυναίκες και Ισπανούς  αγρότες.
Η Ελουία Κόμπελ, μέλος της φυλής Μπάκφιλ , αποκάλεσε "ιστορική μέρα για την ιστορία των Ινδιάνων στην  Αμερική." Και πρόσθεσε "Είναι ένα μνημειώδης βήμα που  έγινε. Αφαιρέσετε ένα λεκέ στην εθνική τιμή μας και να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τους Ινδιάνους . Η κυβέρνησή κατανόησε τις  σοβαρές αδικίες του παρελθόντος".
Με τη δέσμη αυτών των  μέτρων  αναμένεται  οι Ινδιάνοι να πάρουν  3,4 δισεκατομμύρια δολάρια από το Υπουργείο Εσωτερικών ως αποζημίωση για τους φυσικούς  πόρους που βρίσκονται στο υπέδαφος των περιοχών τους όπως πετρέλαιο, φυσικό αέριο και  ξυλεία. Ενώ  άλλο 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια θα πάρουν κάποιοι  Αφρο-Αμερικανούς, οι οποίοι ισχυρίζονται ότι το υπουργία Γεωργίας  άδικα  τους αρνήθηκε τη χορήγηση δανείων
Η κυβέρνηση έχει ήδη καταβάλει περισσότερα από 1 δισεκατομμύριο  δολάρια σε περίπου 16.000 αγρότες. Τα νέα χρήματα  προορίζονται για τα άτομα που έχουν αρνηθεί  τις προκαταβολικές πληρωμές, επειδή έχασαν τις προθεσμίες για την υποβολή της.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες